מרק אסייאתי
מרק נהדר עם טאצ' מיוחד של חמאת בוטנים
המצרכים
2 כפות שמן קנולה
1.5 ס"מ ג'ינג'ר מגורד
2 שיני שום
1/2 פלפל צילי טרי (לא חובה )
כף חמאת בוטנים טבעית חלקה
4 כוסות ציר ירקות או ציר עוף
גזר חתוך לגפרורים
חבילה פטריות שמפניון טריות
חצי חבילה נבטים סיניים
לקישוט: גבעול בצל ירוק
אופן ההכנה
1. מחממים סיר עם שמן קנולה, מוסיפים שום, ג'ינג'ר וצ'ילי ומטגנים קלות עד שעולה ריח. מוסיפים את חמאת הבוטנים ומערבבים עם שאר החומרים עד שחמאת הבוטנים נמסה מעט.
2. מוסיפים את ציר הירקות או העוף, את הגזר ואת הפטריות ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש בינונית 5-7 דקות.
3.שמים את הנבטים בקערות ההגשה, מוזגים את המרק ומקשטים בבצל ירוק קצוץ ומגישים.
*אם רוצים להעשיר את המרק ניתן להוסיף גם אטריות שעועית (שהושרו לפני כן במים חמים לריכוך).
רותם ברנר, מאמנת תזונה ואורח חיים בריא