לביבות סלק, פטה ונענע
מאת: ליה שומרון פינדר, יועצת קולינרית
זמן קריאה: < 1 דקה
רכיבים ל- 15-20 לביבות:
500 גרם סלק
75 גרם גבינת פטה עזים (5%)
2 ביצים (עדיף אורגניות)
1/2 כוס קמח מלא מנופה
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 בצל סגול קטן קצוץ
חופן נענע קצוצה
1/2 כפית מלח
מעט פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צ.)
2. קולפים את הסלק, מגררים אותו גס ומניחים במסננת ל 15 דקות (אפשר לשים כוס מתחת למסננת ולשתות את מיץ הסלק שיוצא).
3. לתוך קערה בינונית מגררים את המוצרלה, מוסיפים את הביצים, את הסלק ואת יתר הרכיבים ובוחשים עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מניחים נייר אפייה על תבנית התנור ומשמנים אותו קלות, יוצקים מהתערובת בעזרת כף לביבות בגודל הרצוי ומשטחים לגובה של 1-1/2 ס"מ, לא דק מדי ואופים כ – 12-15 דקות.
ליה שומרון