DVG_FlyR
DVG_FlyL

כלי בישול אל-חלד (Nonreactive cooking utensils)

Sequoia_In

החומצות שבמזון עלולות להגיב עם חומרים מסוימים ולעודד חמצון של מרכיבי תזונה שונים, כמו גם להוריד את צבעו של החומר עצמו. חומרי אל-חלד המתאימים לחליטת תה כוללים זכוכית, ברזל יצוק מצופה אמייל או פלדת אל-חלד מצופה אמייל. סירים מברזל יצוק מומלצים אומנם לבישול (ארוחה שבושלה בסיר ברזל בלתי מצופה מכילה 20% מקצובת הברזל היומית המומלצת), ופלדת אל-חלד טובה אף היא לבישול, אולם לא מומלץ להכין בהם תה בחליטה או בהשריה.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו