400 אנשים הגיעו לנצח את הסוכרת!
אלה מכם שסובלים מסוכר גבוה, בטח היו שמחים לעולם מושלם, בלי פיתויים תזונתיים שלא מתאימים לכם (והאמת, שהרבה פעמים גם לא בריאים בכלל לרוב האנשים).
לבוקר שישי אחד הפך תיאטרון גבעתיים כולו להגשמת החלום הזה, כשמאות סוכרתיים, טרום-סוכרתיים, בני משפחה ומטפלים הגיעו לרכוש ידע וכלים בכנס "לנצח את הסוכרת".
דוכן האוכל של אבא גיל הציע תפריט בריא כהרגלו, שהפעם הותאם במיוחד לקהל הסוכרתי.
בדוכנים האחרים היה אפשר לטעום ולרכוש לחמים דלי פחמימה, ממרחים טעימים בעלי אינדקס גליקמי נמוך ואפילו קינוחים שניתן להתענג עליהם ללא חשש.
זאת לצד תוספי תזונה שמאזנים רמות סוכר בדם, ומסייעים לשיפור איכות החיים.
הקשר בין תרופות, צמחי מרפא ותזונה
באולם ההרצאות פתח ד"ר מיכאל ויינפאס בהרצאה מרתקת על התרופות מהדור החדש.
לתרופות אלו יש גם רווחים משניים כמו הפחתת תחלואה לבבית וירידה במשקל (מי אמר אוזמפיק?).
ואפרופו אוזמפיק – ד"ר ויינפאס הסביר מדוע לא לכולם הוא מתאים, על אף שטיפת המוח התקשורתית שגורמת לרוב המטופלים להעדיף אותו על פני כל טיפול תרופתי.
הוא דיבר על העובדה שאמנם הטיפול התרופתי התקדם עם השנים, אך מה שלא השתנה זה החשיבות של אורח חיים בריא ותזונה נכונה.
לשאלה מהקהל בנושא זה, אמר ויינפאס: "אין ספק שאם אף אחד לא היה אוכל תזונה מערבית, הייתה פחות סוכרת".
ד"ר ויינפאס הסביר על חשיבות התאמת התרופות למטופל הספציפי.
הוא פירט גם על תופעות הלוואי הלא נעימות של חלק מהתרופות, שלעיתים ניתן להתמודד איתן על ידי שילוב של צמחי מרפא.
בנושא זה של צמחי מרפא הרחיבה הנטורופתית והדיאטנית רננית הילה פלדמן, וסיפרה על יתרונותיהם של עלי הזית, צמח הג'ימנמה, המלון המר (מומורדיקה), הלענה ועוד.
עימות המומחים לגבי התזונה המתאימה למניעה ולטיפול בסוכרת
בעד התזונה הים תיכונית
את דיבייט התזונה הגדול פתחה הדיאטנית בתיה אלימלך.
כמי שרבים מבני משפחתה סובלים מהמחלה, הדבר האחרון שהיא רצתה לעסוק בו כתזונאית זה סוכרת…
אבל רצה הגורל והדיאטנית הראשית של מכון הסוכרת הזמינה אותה להצטרף למכון.
שם היא הבינה את ייעודה לשמש כדוברת של התזונה המומלצת ביותר על ידי ארגוני הבריאות בעולם: התזונה הים תיכונית.
בתיה הסבירה את החשיבות בצריכת מגוון מוצרים צמחיים, טבעיים ככל האפשר שמספקים יחד הגנה מפני תחלואה.
לטענתה, בהימנעות מפחמימות אנחנו מפחיתים גם צריכה של סיבים, ויטמינים ומינרלים חיוניים.
לדבריה, זוהי ללא ספק התזונה שנמצאה במחקרים כטובה ביותר לבריאותנו, גם בטווח הארוך, ושמאפשרת ליהנות מאיכות חיים מירבית ומתזונה מספקת.
על כן קל יותר להתמיד בה לאורך זמן.
בעד התזונה הקטוגנית
אחרי בתיה עלתה לדבר הדיאטנית עדינה בכר שתומכת בתזונה הקטוגנית.
ראשית הבהירה עדינה כי תזונה קטוגנית היא לא בשר מעובד או בשר צלוי ושחום במנגלים.
הרעיון בתזונה הוא להפחית בפחמימות ונשנושים ולהגביר את צריכת השומן והחלבונים הבריאים שמשביעים לאורך זמן.
דוגמה לתפריט קטגוני הוא: ביצים בבוקר ובערב ובצהריים – בשר, עוף או דג. גם טופו הוא מקור נהדר ומומלץ לחלבון.
בין הארוחות נרצה להסתפק בקפה, ללא חלב, ומקסימום, קובייה-שתיים של שוקולד מריר.
לדבריה, מדובר בדיאטה שאם מיישמים אותה באופן הנכון תוצאותיה מובהקות וניתן להשיג רמיסיה מלאה של המחלה.
בעד תזונה המשלבת פחמימות חכמות ועמילן עמיד
אחרון בדיבייט עלה הנטורופת אופיר פוגל שדיבר על תזונה טבעית עם פחמימות חכמות.
לדברי אופיר, מזונות בריאים, עשירים בפחמימות טובות, אינן האויב.
סלט בורגול, קינואה, כוסמת וגריסים – כולם מזונות עשירים בפחמימות שעשויים לסייע במניעת סוכרת.
הגריסים לדוגמא, הם סופר פוד בעיניו.
מדובר בדגן עם האינדקס הגליקמי הנמוך ביותר.
הוא פופולארי מאוד בסרדיניה, שהינו אחד מהמקומות בהם אנשים מגיעים לאריכות חיים מופלגת בבריאות טובה.
באי אוקינאווה ביפן, למשל, אחד המוזנות הפופולאריים של מאריכי החיים הוא בטטה סגולה, גם היא בעלת אינדקס גליקמי נמוך יותר.
לדבריו, אם נבחר נכון את המזונות שלנו, נוכל ליהנות מכל העולמות.
והגישה המנצחת היא…
ד"ר ויינפאס והקהל הקשו על הדוברים בשאלות.
לבסוף, כשד"ר ווינפאס ביקש מהקהל להצביע על התזונה המנצחת בעיניו, קיבל כל אחד מהדוברים הצבעות לא מעטות, אך מירב הקולות הלכו לנטורופת אופיר פוגל.
כשהסתיים הדיבייט היו מוקפים בחוץ שלושת המומחים באנשים מהקהל שבאו להתייעץ ולשאול שאלות נוספות.
למאמרים נוספים בנושא סוכרת ותזונה:
"כלל 3 החודשים" בטיפול הטבעי בסוכרת
סוכרתיים? אתם יכולים לשנות את החיים שלכם מהבית
ולסיום – השראה
בסיום הכנס עלו שני מרצים מרתקים:
בתאל בר לימדה אותנו על השאלות שנרצה לשאול את עצמנו במעבר לאורח חיים בריא:
- למה זה שווה לי?
- האם אני רעב/ה?
- האם זה מיטיב איתי?
תומר פפה, סוכרתי סוג 1, סיפר על שנים של חוסר איזון שהובילו לאבחון שגוי בהפרעות קשב והבנה שגויה שלו שהוא פשוט אדם עייף.
אחרי שעבר אירוע של חמצת הוא החליט לקחת אחריות על הבריאות שלו ולא להיות תלוי במשאבת האינסולין.
הוא בדק על עצמו סוגי תזונה שונים, והבין שהפחמימות מוציאות את הגוף שלו מאיזון.
כיום הוא כבר 7 שנים עם ערכי סוכר של אדם שאין לו סוכרת.
כל תופעות הלוואי שאובחנו כבעיות קשב ועייפות, נעלמו.
זה הניצחון שלו על הסוכרת.
ועם הטעם הנפלא של תחושת הניצחון הזו הסתיים הכנס.
כל אחד יכול לנצח את הסוכרת.