Bari15_Fly
SmartKish_Fly

קולגן: בריאות ויופי IN & OUT

מאת: מיכל בלהנס
זמן קריאה: 2 דקות
הקיץ כאן וכולנו רוצים שהעור החשוף יראה במיטבו. שמעתם את הדיבורים על קולגן שהפך להיות טרנדי? הגיע הזמן להבין על מה כולם מדברים והאם יש דברים בגו? וגם: טיפים לתוספת קולגן באמצעות תזונה טבעית
Bari15_In
הקולגן הוא חלבון מרכזי ועיקרי בגופינו ומהווה חלק חשוב במבנה השיער, העור, הציפורניים, העצמות והגידים שלנו.

למעשה, בזכות חלבון הקולגן אנחנו מסוגלים לנוע, להתכופף ולהתמתח.

חלבון הוא תרכובת הבנויה משרשרת חומצות אמינו, הוא רכיב חשוב וחיוני בגוף האדם וממלא תפקידים מרכזיים ברוב התהליכים בגוף, כמו למשל בניית תאים ורקמות, יצירת אנרגיה, יש לו תפקיד במערכת החיסון ובמערכת ההורמונאלית, הוא משמש כנשא להובלת חומרים בדם אל התאים ומהם ושותף ליצירת תנועה בשרירים.

קרוב לרבע מגוף האדם מורכב מחלבון, כאשר 30% מאותו חלבון הוא חלבון קולגן.
קולגן נמצא בעצמות, בעור, בשרירים, בגידים, בכלי דם, ובאברים שונים.

העובדה הזאת הופכת את חלבון הקולגן לאחד החלבונים החשובים ביותר להתפתחות הגוף ולבריאות תקינה.

השפעת הקולגן IN & OUT

הייחודיות של הקולגן הוא בזה שהוא עוזר לנו גם מבפנים וגם מבחוץ
מבחינת יופי וקוסמטיקה OUT  – הקולגן פועל יחד בשילוב עם האלסטין האחראי לחוזק של הרקמה, בעוד שהקולגן אחראי לגמישות שלה.

יחד, הם מחזקים ובונים את רקמות החיבור מה שמביא למראה של עור פנים מוצק, גמיש ומתוח, שיער, ציפורניים ושיניים בריאות וחזקות, כמובן שהקולגן  מסייע במניעת תהליכי הזדקנות, מיצוק, החלקת ומניעת קמטים.

מבחינת בריאות הגוף IN – הקולגן מסייע בשיקום שרירים לאחר אימון או פציעה, משחרר שומן מדפנות העורקים ומסייע לזרימת הדם, מגביר ייצור אנרגיה בתאים, מתקן נזקים במערכת העיכול, מעיים וקיבה, מונע ירידה בצפיפות העצם ולכן מצויין לסובלים מאוסטאופורוזיס, שומר על גמישות הסחוסים, מונע דלקות פרקים ושומר על חיוניות וגמישות השרירים והמפרקים.

פירות: מעודדים ייצור קולגן

 

כיצד ניתן להגדיל את כמות הקולגן בגוף באופן טבעי?

קולגן הוא חלבון המיוצר בגוף וגם נספג ממקורות תזונתיים חיצוניים.
מלבד ירידה טבעית בייצור הקולגן מעל גיל 25, הסיבה העיקרית למחסור בחלבון קולגן בגוף היא תזונה לקויה וריקה ממרכיבים תזונתיים.

יש מגוון רחב של מאכלים שמומלץ לאכול בכדי להגביר את הספיגה והייצור של קולגן:

מאכלים עם קולגן – קולגן באוכל:

מאכלים המכילים הרבה ויטמין C (פירות הדר, ברוקולי, פלפלים) שמסייע לגוף לייצר קולגן,
מאכלים המספקים לגוף חומצות אמינות (בשר, דגים, ביצים, גבינות),
מאכלים המכילים אבץ (שעועית, אגוזים) ומאכלים עשירים בסיבים תזונתיים (דגנים מלאים, ירקות ירוקים).

עם זאת, הדרך הטובה והפשוטה ביותר לדאוג לכמות גבוהה של קולגן בגוף היא בעזרת תוספי קולגן, בין אם בצורת אבקת או כמוסות, אותם לוקחים על בסיס יומי.

איך מפיקים קולגן?

אבקת הקולגן האיכותית ביותר מופקת מקשקשי דגים משום שזהו הקולגן הקרוב ביותר במבנהו לקולגן אנושי.

חשוב לצרוך קולגן שעבר הידרוליזה, שהיא תהליך המפרק את המולקולות והופך אותן לקטנות יותר על מנת שיספגו בצורה יעילה יותר בגוף, מומלץ לשלב עם הקולגן ויטמין C שמשפר את הספיגה של הקולגן בגוף  ומעודד את ייצור הקולגן הטבעי.

 

מי צריך לדאוג לצריכה מספקת של קולגן?

כל מי שמעל גיל 25-30, כי אז יצור הקולגן בגוף נמצא בירידה תמידית.
ספורטאים, אנשים הסובלים מבעיות בסחוסים, קשיות וכאבים במפרקים, אנשים הסובלים מאוסטאופורוזיס וכל מי שרוצה פנים זוהרת, מניעת הזדקנות העור והופעת קמטים.

הכתבה באדיבות מיכל בלהנס – מומחית לסופר פוד ותזונה טבעית
רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו
  1. קלודט ברק

    מה הכמות המומלצת לצריכה יומית (באבקה)ומתי במשך היום כדאי לקחת ?
    בוקר ערב על קיבה ריקה?