Laisha_Fly
PassoverFocus_Fly

2 תבשילי בורגול לצמחונים

מאת: המתכונים באדיבות חלי ממן - רשת תמיכה לאורח חיים בריא
זמן קריאה: < 1 דקה
השימוש בבורגול מאפשר לייצר מתכונים בריאים, משביעים וקלים להכנה

2 מתכוני בורגול לצמחונים. צילום: יח"צ

In2024_Article

הבורגול הוא אחד המקורות המומלצים לפחמימות בתזונה שלכם.

הוא עשוי מחיטה מלאה, עשיר במגנזיום ואשלגן, וסופג טעמים באופן נפלא, מהמזונות איתם תבשלו אותו.

המתכונים מטה הם קלים ומהירים, והתוצאה – משביעה ומספקת מאוד.

למתכוני בריאות קודמים עם בורגול:

דלעת ערמונים ממולאת בבורגול, גזר ופיסטוק

קציצות כרובית וברוקולי על מצע מג'דרה בורגול

סלט בורגול ופירות

מתכון בורגול עם כרוב

מצרכים ל-5 מנות (כל מנה מחושבת כמנת פחמימה):

כרוב גדול

בצל גדול

100 גרם (חצי כוס) בורגול דק

כוס ציר מרק ירקות רותח

כף שמן זית

מלח ופלפל, לפי הטעם

הוראות הכנה

חתכו את הכרוב לרבעים, ואת הרבעים לרצועות דקות, ושטפו היטב.

פרסו לפרוסות דקות את הבצל וטגנו אותן בשמן זית, בסיר רחב, עד שישחימוץ

הוסיפו את הכרוב החתוך ואדו עד שנפח יירד.

הוסיפו את הבורגול והתבלינים וערבבו היטב.

צקו את ציר המרק והביאו לרתיחה שנייה.

בשלו עד שהמים כולם נספגים בבורגול.

כבו את האש והמתינו 10 דקות לפני ההגשה, לספיגת הטעמים.

תבשיל בורגול עם פול ירוק

מצרכים:

כף שמן זית

בצל

500 גרם פול ירוק קפוא, לאחר הפשרה

כוס בורגול

מלח ופלפל, לפי הטעם

חצי כפית כמון

הוראות הכנה

קוצצים דק את הבצל, מחממים בסיר כף שמן זית, ומטגנים את הבצל עד להשחמה.

שוטפים היטב את הפול, מוסיפים אותו לסיר, וממליחים מעט.

יוצקים 3 כוסות מים חמים לסיר, ומבשלים חלקית.

מוסיפים את הבורגול ואת הכמון, מערבבים היטב וממשיכים לבשל עד שכל המים מתאדים.

מתקנים את התיבול, לפי הצורך.

(3 כפות גדושות מתבשיל זה יהוו מנת פחמימה בארוחת הצהריים)

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו