תבשיל אורז עם חסה ועדשים
בימים אלה, אנחנו יכולים לעזור לעצמנו באמצעות תזונה מזינה.
המתכון הבא עשיר בסיבים תזונתיים וחלבון ומכיל שפע של ירוקים, קטניות ודגנים מלאים.
נסו ותגלו עד כמה הוא קל להכנה, טעים ומעניק תחושה מנחמת ומרגיעה.
למתכונים נוספים המסייעים לרגיעה:
מתכון לתבשיל אורז עם חסה ועדשים
מצרכים:
כוס אורז עגול מלא שטוף היטב
כוס עדשים ירוקות מוכנות או מבושלות למחצה
תפוח אדמה גדול
עגבנייה מרוסקת
חופן של ירוקים קצוצים דק: כוסברה, פטרוזיליה, נענע, שמיר וגבעול סלרי
10-15 עלים של חסה
3 כפיות שטוחות של מלח
3 כפות שמן זית
חצי כפית כורכום
פלפל שחור, לפי הטעם
הוראות הכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מערבבים בקערה את האורז עם העדשים, העגבנייה המרוסקת והירוקים הקצוצים.
מוסיפים כף אחת של שמן זית, כפית שטוחה של מלח וקצת פלפל.
מערבבים היטב ומניחים בצד.
ממלאים בסיר מים ומביאים לרתיחה. כשהמים מבעבעים מוסיפים את עלי החסה ומבשלים למשך 8 דקות.
מוציאים את עלי החסה מהסיר ומעבירים למי קרח.
לאחר כמה דקות מוציאים ומייבשים על מגבת מטבח.
מקלפים את תפוח האדמה ופורסים לפרוסות.
בסיר שניתן להכניסו לתנור נזלף 2 כפות של שמן זית.
בתחתית הסיר נסדר את פרוסות תפוחי האדמה.
מעליהן נשפוך את תערובת האורז עם העדשים ובתוכה גם את עלי החסה.
נעטר מלמעלה בעלי החסה שנשארו ונפזר מעט פלפל שחור.
נשפוך מעל הכל חצי ליטר של מים רותחים.
נערבב בתוך כוס מים רותחים 2 כפיות שטוחות של מלח, חצי כפית כורכום וקצת פלפל שחור.
נשפוך את הכוס עם התבלינים גם לסיר הקדירה.
נעביר את הסיר לתנור למשך חצי שעה. לאחר מכן ננמיך ל-180 מעלות ונשאיר בתנור עוד שעה וחצי.
שירן אגמי תעביר במסגרת כנס אוכלים בריא 14 סדנה לשינוי תזונתי, באמצעות כלים מעשיים מתחום האימון.