LiveWell_Fly
Jeliat_Fly

שוקולד ביתי - הגרסה הבריאה

מאת: - יועצת תזונה טבעית, בוגרת מדיקולג' ביה"ס לרפואה משלימה של המכללה למנהל
חוגגים את ט"ו באב עם שוקולד? אולי אתם סתם אוהבים להתפנק עם קוביה פה ושם? מה דעתכם להכין אותו בעצמכם בוורסיה בריאה הרבה יותר?

שוקולד ביתי הגרסה הבריאה. צילום: מורן איינשטיין

Bari15_In

ירידת מותג השוקולד הפופולארי מהמדפים, זו הזדמנות עבורכם לנסות ולהכין שוקולד ביתי טעים והרבה יותר בריא.

איך עושים זאת? ואיך מתרגלים לטעם השונה?

גללו מטה למתכון והטיפים.

לפינוקי שוקולד בריאים נוספים:

חטיף שוקולד באונטי ביתי

מעדן שוקולד חלומי

חטיף סניקרס בריא וקל להכנה

מתכון לשוקולד ביתי ובריא

רכיבים:

200 גרם עיסת קקאו טהורה

כוס חמאת אגוזים / חמאת שקדים / חמאת בוטנים / טחינה גולמית משומשום מלא

שבבי קקאו נא גרוס – לפי הטעם

תערובת קצוצה גס של אגוזים וגרעינים טבעיים וללא מלח, כמו: אגוזי מלך, קשיו, לוז, שקדים, צי'ה ופשתן טחון.

מעט תמצית וניל טהורה

ניתן להמתיק לפי טעמכם האישי עם מייפל טהור או דבש איכותי

בכל פעם שמכינים מומלץ להפחית מעט את ההמתקה וכך להרגיל את פקעיות הטעם באופן הדרגתי לטעם המריר. אני כיום לא ממתיקה כלל.

הוראות הכנה:

ממיסים את עיסת הקקאו והחמאה שבחרתם בבן מארי, ומצננים מעט.

מוסיפים המתקה לפי טעמכם, שבבי קקאו, תערובת אגוזים ותמצית וניל.

מעבירים לתבנית פרלינים או משטחים בתבנית קטנה מרופדת בנייר אפייה.

מעבירים למקרר עד התמצקות.

אם בחרת באופציה של שיטוח על גבי תבנית, יש להוציא מהמקרר לפני התגבשות מלאה, לחרוץ בעזרת סכין ולהחזיר למקרר.

לחלץ מתבנית הפרלינים / לשבור לקוביות ולהעביר לקופסה אטומה.

ניתן לשמור במקרר או במקפיא.

צרו קשר עם מורן איינשטיין



    * שדות חובה




    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו