קסם התפוח
אין פלא שתפוחים הם מקור נפלא לסיבים.
בתפוח ממוצע יש כ-4.4 גרם סיבים, מתוכם כשני שלישים בלתי-מסיסים ושליש מסיסים. וזו רק ההתחלה.
התפוחים גם מכילים אין-ספור פיטוכימיקלים: קוורצטין-3-גלקטוזיד, קוורצטין-3-גלוקוזיד, קוורצטין-3-רמנוזיד, קטצין, אפיקטצין, פרוציאנידין, ציאנידין-3-גלקטוזיד, חומצה קומרית, חומצה כלורוגנית, חומצה גאלית ופלורידזין – בין השאר.
בכל חלק מהתפוח יש תערובת שונה של פיטוכימיקלים, בין בקליפה, בציפה או אפילו בליבה.
לכל אחד מהפיטוכימיקלים האלה יש תכונות מרפאות ייחודיות. לדוגמה, קוורצטין מגן מפני סרטן הריאות והמעי הגס, מחלת לב כלילית, סוכרת סוג 2, אסתמה ונזק לכבד.
קטצינים מגִנים מפני סרטן ריאות, מחלת לב כלילית, שבץ ומחלת ריאות חסימתית כרונית.
האם ידעתם שבתפוחים יש פרוביוטיקה?
הניחו את הגלולה וקחו תפוח כי תפוח אחד עשוי להכיל עד מאה מיליון חיידקים.
גם לצמחים יש מיקרוביום! בדיוק כמו בבני אדם, המיקרואורגניזמים תורמים רבות לבריאות ולהתפתחות התפוח מפרח לפרי.
בתפוח יש מגוון אדיר של אלפי מינים.
למעשה, לתפוחים אורגניים יש לא רק מגוון רחב יותר של מיקרואורגניזמים, אלא גם שיעור גבוה יותר של מיקרואורגניזמים שידועים בתועלת שלהם לבריאות האדם, כמו Lactobacilli הפרוביוטי.
מדענים מאמינים כיום שלמעבר הזה בין המיקרוביום של הצמח למיקרוביום של מעי האדם יש חשיבות מיוחדת לבריאות האדם ושזהו מקור חיוני למיקרואורגניזמים של המעי. זו דוגמה נוספת לאופן שבו כולנו חלק ממעגל החיים, ולאופן שבו כל דרי היקום תלויים זה בזה.
לא כל התפוחים דומים.
כאמור, בכל זן יש תערובת ייחודית של חומרים שתורמים לבריאות. אך בכל מקרה הסיבים, הפיטוכימיקלים והמיקרואורגניזמים מועילים בדרך כזו או אחרת לבריאות האדם. זו הסיבה שמחקרים מצאו קשר בין אכילת תפוחים להפחתת הסיכון להתפתחות סרטן, מחלת לב, אסתמה וסוכרת סוג 2.
למאמרים נוספים בנושא:
הסופר פוד שאפשר למצוא ברוב הבתים בישראל: התפוח
האם פירוש הדבר שעלינו להתפטם מדי יום בחבית תפוחים? מובן שלא. זו רק דוגמה לקסם הפירות והירקות.
תפוחים הם פרי אחד, והבאתי את הדוגמה הזו כדי להציג בפניכם את האיכויות המדהימות שתמצאו בתפוחים.
אבל בכל פרי, ירק, דגן מלא, קטנית, זרע ואגוז יש תערובת ייחודית של סיבים, פיטוכימיקלים ומיקרואורגניזמים שיש להלל ולשבח.
המאמר לקוח מתוך הספר "מהפכת המיקרוביום" של ד"ר בולסוויץ.
פאנל מומחים בנושא מהפכת המיקרוביום יתקיים בכנס הקרוב של "אוכלים בריא 12". לפרטים ולהרשמה כנס אוכלים בריא 12