קובנה - הגרסא הבריאה
גם אם עברתם לתזונה בריאה, אתם לא צריכים לוותר על המסורת או לוותר על הפינוקים.
הרעיון הוא פשוט להפוך את אותם מאכלים אהובים לבריאים. זה קל ואפשרי.
הקובנה הבאה היא לא פחות טעימה מקובנה רגילה והרבה יותר בריאה.
למתכוני בריאות נוספים של מאכלים מסורתיים:
מתכון לקובנה בריאה מקמח כוסמין
מצרכים לכמות שמתאימה לסיר:
½ ק"ג קמח כוסמין
קוביה של 20 גרם שמרים טריים
2 כפות חמאת גהי (אפשר לרכוש בחנויות הטבע או להכין לבד)
1 כפית סילאן
כפית שטוחה של מלח הימלאיה דק
מים חמימים, לפי הצורך
למילוי: שליש כוס חמאת גהי + 4 כפות סילאן
הוראות הכנה:
ממלאים כוס במים חמים ומוסיפים אליה את השמרים וכפית הסילאן.
מחכים כעשר דקות לתסיסת השמרים.
שופכים את הקמח לקערה גדולה ומוסיפים את השמרים.
לשים במשך חמש דקות.
מוסיפים גם את המלח והחמאה ולשים 3 דקות נוספות.
מכסים את הבצק במגבת ומשאירים לתפוח למשך כ-30 דקות.
חוזרים על הפעולה עוד 3 פעמים.
כלומר, לאחר חצי שעה לשים שוב למשך מספר דקות ואז מכסים שוב ל-30 דקות.
כך לשים עוד פעמיים, מידי חצי שעה.
מחלקים את הבצק ל-8 עיגולים.
על משטח משומן פותחים כל כדור לעיגול עם היד.
מורחים עליו כפית חמאת גהי מומסת, מקפלים לאמצע צד אחד ואז צד שני ומגלגלים לגליל מלמטה למעלה.
במידה והסיר עשוי מאלומינים, מניחים עליו נייר אפייה ואז מסדרים בסיר את הגלילים אחד לצד השני בצורה מעגלית.
את החמאה שנשארה שופכים מלמעלה וכן את הסילאן.
משאירים את הסיר מכוסה במכסה שלו למשך שעה.
הבצק אמור לתפוח לכ-¾ מגובה הסיר.
מחממים את התנור מראש ל-200 מעלות ומכניסים למשך 20 דקות.
לאחר מכן מנמיכים ל-180מעלות ואופים כ-20 דקות נוספות.
בודקים עם קיסם שהקובנה מוכנה (הקיסם צריך לצאת יבש).
מכבים את התנור ומוציאים את הסיר.
משאירים אותו ללא המכסה, אך עטוף במגבת נקיה.
פעולה זו תרכך את הקובנה ותקנה לה מרקם של עוגה.