פלאפל אפוי - מתכון בריא וללא טיגון
למרות שאימצנו את הפלאפל למאכל הלאומי שלנו, ב-12 ליוני נחגג מידי שנה יום הפלאפל הבינלאומי שמקורו בכלל במצרים.
לרגל המאורע, קבלו מתכון בריא וללא טיגון של פלאפל אפוי באדיבות Beko – מותג מכשירי החשמל לבית.
בא לכם לגוון? למתכוני פלאפל מיוחדים ובריאים:
בריא וללא טיגון: מתכון לפלאפל אפוי
מצרכים:
400 גרם חומוס מושרה
80 גרם בצל
1 שן שום
1 כפית מיץ לימון
3 גרם כמון טחון
20 גרם פטרוזיליה
3 גרם כוסברה יבשה טחונה
3 גרם אבקת בצל
20 גרם קמח רב תכליתי
35 גרם קמח חיטה מלאה
מעט שמן זית
אופן הכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות
שוטפים ומסננים את החומוס, שמים במעבד מזון ומפעילים בפולסים עד למרקם גס
מוסיפים בצל, שום, פטרוזיליה, מיץ לימון ותבלינים
מפעילים את התערובת במעבד המזון עד שהיא טחונה היטב
יוצרים מהתערובת כדורים בגודל אגוזי מלך
מעבירים את הכדורים לתבנית מרופדת בנייר אפייה
אופים למשך 20-25 דקות
מגישים לצד רוטב טחינה
בתיאבון!