Thymoquin_Fly
Thymoquin_Fly

פוקאצ׳ה כוסמין

מאת: - מאמנת תזונה אינטגרטיבית, מומחית לreal food ומחברת הספר ״לאכול באמת״ - מסע קולינרי באמריקה, the real food version- 100 American favorite dishes
מתכון מנצח, שימושי להרבה מתכונים, מכינים יום מראש ומניחים במקרר לתפיחה איטית. אחר כך תוכלו לעשות איתו כל מה שרק תרצו

צילום: unsplash

supherb_IN

תוסיפו לזה עגבניות שרי צלויות ובצל או  כל ירק שאתם אוהבים ואפילו תנסו להחליף את הגבינה בסלסת אבוקדו ואני מבטיחה לכם שזה ייצא מהתנור לא תצליח לעמוד בפיתוי.

אני משתמשת בקמח כוסמין בגלל שהוא טעים, לפחות לפי דעתי, יש לו טעם של עוד והוא פחות כבד מהקמח המלא.

כוסמין היא אחת ממיני החיטה, קלה לעיכול, עשירה יותר ובעלת ערכים תזונתיים גבוהים יותר מהחיטה הרגילה בנוסף היא גם דלה בגלוטן מה שהופך אותה טובה לרגישים לגלוטן  – לא מתאימה לחולי צליאק.

המצרכים

ק״ג קמח כוסמין  – יש הרבה סוגים תמצאו את הסוג שאתם אוהבים, חלקם כבדים מאוד
700 מ״ל מים
כף שמרים יבשים
2 כפות סילאן  – אפשר גם בלי
50 מ"ל שמן זית
20 גר' מלח ים

הוראות הכנה

מתחילים בלישה של חומרים ללא שמן זית ומלח עד שנוצר בצק. מוסיפים את השמן זית . בהדרגה והמלח בסוף ולשים כ-7 דק. מעבירים לקערה גדולה משומנת ומכסים. מניחים לתפיחה ראשונה ומכניסים למקרר ללילה.מוציאים כשעה לפני האפיה ומחלקים את הבצק ל-6 כדורים. מכסים. מניחים לתפיחה.

במקביל מדליקים את התנור עם אבן (אם יש) על 250 מעלות. כדי שיתקבל מאפה נימוח התנור חייב להיות חם.

אחרי שהבצק תפח כחצי שעה מרדדים לעובי הרצוי על משטח מעט מקומח
ומזלפים שמן זית ומוסיפים בצל חתוך לטבעות עגבניות שרי חצויות מעט עלי אורגנו טריים וכל מה שאוהבים.

אופים כ-20 דק עד שמזהיב… בתאבו

צרו קשר עם Daily Real food – אפרת פטל



    * שדות חובה




    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו