Laisha_Fly
supherb_Fly

עוגת שוקולד חמה ללא גלוטן

מאת: - מאמנת תזונה אינטגרטיבית, מומחית לreal food ומחברת הספר ״לאכול באמת״ - מסע קולינרי באמריקה, the real food version- 100 American favorite dishes
כשיש צליאק אי אפשר לאכול קינוח בכל מקום ולכן חיפשתי דרך להכין את הקינוח המושחת שכולם יוכלו ליהנות!

צילום: אפרת פטל

Laisha_In

מי לא אוהב עוגת שוקולד חמה, מעט נוזלית או אפויה? לשים מעל מעט גלידה או אפילו לא, לא משנה מה העונה, זה קינוח מנחם, מרגיע ומפתיע. ויסלחו לי כל חברי הקונדיטורים, אין פה שום זכר להקצפת חלמונים או חלבונים, או רגע מרגש של דיוק כשמוציאים מהתנור.

חשוב להשתמש בשוקולד איכותי, עם אחוז מוצקי קקאו גבוהים. זה כל הטעם, אם השוקולד לא טעים אז לא הצלחנו. אני אוהבת להרגיש את הטעם של השוקולד ולהרגיש מעט את המרירות אם אתם לא כמוני תוסיפו יותר מייפל או ממתיק אחר.

הכמות במתכון מספיקה לשלוש מנות, אפשר ואולי רצוי להכין כמות כפולה או יותר, כי אפשר לשמור במקרר ארבעה ימים ולאפות מתי שרוצים. 7-10 דק ויש לנו אפילו עוגה לקפה של אחה״צ.

המרכיבים:

4 כפות קמח שקדים

1 כף קקאו

1/4 כפית אבקת אפיה

1/4 כפית סודה לשתייה

 3/4 – 1 כוס שוקולד מריר 60%-80%

1 כף שמן קוקוס

1/2 כפית תמצית וניל

1/2 כוס חלב שקדים/אורז/סויה

2 כפיות חומץ תפוחים

4 כפות רסק תפוחים ללא תוספת סוכר

2-4 כפות סירופ מייפל

אופן ההכנה:

 

צרו קשר עם Daily Real food – אפרת פטל



    * שדות חובה




    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו