Nadar_Fly
Nadar_Fly

עוגת גבינה פירורים טבעונית עם נוגט שקדים ואגוזים

מאת: השפית אביגיל מייזליק
זמן קריאה: < 1 דקה
כבר החלטתם איזו עוגה להכין לשבועות? מגישים לכם מתכון לעוגת חג טבעונית

עוגת גבינה טבעונית בשילוב נוגט. צילום: חנה יודייקין

Nikui_IN

 

מתכון חגיגי ומיוחד לעוגת גבינה טבעונית לרגל שבועות. העוגה קלת הכנה,  טעימה להפליא ונהדרת כקינוח לארוחת החג, לטבעונים ולכולם. חג שמח!

מצרכים:

לבצק:

שליש כוס שמן קוקוס

1 וחצי כוס קמח

1 כוס שקדים טחונים

2 כפות סוכר

2-3 כפות מים

למלית:

2 ממרח בטעם טבעי בסגנון גבינת שמנת 9% משומשו (400 גרם)

1 ממרח בסגנון קלאסי בטעם גבינת שמנת 25% משומשו (200 גרם)

1/2 כוס קצפת צמחית או קרם קוקוס

2/3 כוס סוכר

1-2 כפית מיץ לימון טרי

1 כוס שקדים פרוסים

1/2 כוס אגוזי לוז

 

אופן ההכנה:

  1. להכנת הבצק:
  2. מערבבים יחד את השמן, הקמח, השקדים והסוכר עד לקבלת פירורים אחידים. מוסיפים את המים לפי הצורך עד שהבצק מתאחד ומערבבים לקבלת כדור בצק. מקררים במקרר למשך חצי שעה.
  3. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפיה ומניחים עליה שכבת בצק בעובי 1 ס"מ. את שאר הבצק מניחים על תבנית בינונית בצורה חופשית בעובי 1 ס"מ. אופים בתנור למשך כרבע שעה, עד ששני הבצקים מזהיבים. מוציאים ומצננים. אופים בתנור את השקדים ואגוזי הלוז כ- 5 דקות עד שהם מזהיבים היטב. מוציאים ומצננים.
  4. להכנת המלית:
  5. קולפים את אגוזי הלוז. טוחנים במעבד מזון איכותי את האגוזים והשקדים הקלויים עד שהם הופכים לממרח אחיד. מוסיפים את ממרחי הגבינות הטבעוניות יחד עם כל החומרים הנוספים וטוחנים למלית אחידה. טועמים את המלית ומאזנים את המתיקות, במידת הצורך מוסיפים עוד מעט סוכר או מיץ לימון.
  6. יוצקים את המלית מעל תבנית הבצק באינגליש קייק. מפוררים בעזרת פומפייה את הבצק הנוסף האפוי מעל העוגה ומעבירים למקרר למקפיא למשך שעתיים.
  7. לפני ההגשה פורסים לפרוסות ומפשירים כחצי שעה.

 

המתכון מוגש באדיבות חברת "משומשו", יצרנית תחליפי הגבינות הטבעוניות,  יחד עם השפית אביגיל מייזליק.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו