Nadar_Fly
Nadar_Fly

סופגניה אפויה בריאה

מאת: - נטורופתיה, אירידולוגיה, דיקור. התמחות בטיפול במחלות כרוניות וסרטן, ניקוי גוף מרעלים, סדנאות בישול ואפיה בריאים

צילום: RF123

Thymoquin_In

מצרכים:

4 כוסות קמח כוסמין מלא אורגני
25 גרם שמרים טריים
1 כוס מים פושרים
חצי כוס סוכר קוקוס
200 מ"ל חלב צמחי או יוגורט עיזים אורגני (להוציא מהמקרר שיהיה בטמפ' חדר)

חצי כוס שמן זית או שמן קוקוס מומס או גהי + עוד שמן לשימון
הידיים בעת גלגול הבצק
חצי כוס רסק תפוחים
חצי כפית מלח הימלאיה דק
כפית גרידת לימון
כפית מיץ לימון סחוט טרי
מים חמימים לפי הצורך
כחצי כוס סוכר קוקוס טחון לגימור, פיזור וקישוט

 

אופן ההכנה:

1. ממיסים את השמרים בכוס מים חמימים+ כפית מהסוכר קוקוס, כ- 10 דקות עד שנוצרת תסיסה.

2. בקערה גדולה מערבבים 2 כוסות מהקמח, את שאר הנוזלים ואת שאר חומרי הבצק. החומרים צריכים להיות בערך בטמפרטורת החדר כדי שהשמרים יעבדו. מוסיפים את תמיסת השמרים ומערבבים היטב. מוסיפים בהדרגה את שאר הקמח ולשים כ 8 דקות במיקסר או בידיים (הבצק צריך להיות מעט דביק, אחרת יש להוסיף עוד מים חמימים).

3. מכסים את הקערה במגבת ומניחים לתפוח במקום חמים 30 דקות. לשים שוב כשלוש דקות ומניחים לתפיחה נוספת של 30 דקות. ושוב- ללוש כ 3 דקות ולהניח לתפוח כחצי שעה נוספת ואחרונה…

4. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה או משמנים תבנית שקעים.  בידיים משומנות היטב יוצרים כדורים ומניחים בתבנית. אופים כ-20 דקות, בודקים עם קיסם שאמור לצאת עם עם מעט פירורים: זהירות לא לייבש יותר מדי.

5. מזריקים אחת מהאופציות הבאות: כפית ריבה טבעית/ ממרח קרמלו/ ממרח צ'ופלה/ כפית טחינה מעורבבת עם כפית סילאן/ כפית ממרח שקדים מעורבב עם  חצי כפית מאקה/ כפית ממרח קשיו מעורבב עם חצי כפית מאקה.

6. מפזרים מלמעלה כפית סוכר קוקוס טחון, כדי שגם ייראה כמו סופגניות אמיתיות. אוכלים כמה שיותר סמוך לאפיה!

אפרת נבון
נטורופתית מוסמכת ומטפלת בדיקור סיני C.A, N.D, M.A
בעלת מרכז "תרפא" לריפוי טבעי

צרו קשר עם אפרת נבון, נטורופתית, מדקרת ואירידיולוגית



    * שדות חובה




    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו