supherb_Fly
Laisha_Fly

סודות האפיגנטיקה של ד"ר יעל מצליח

מאת: גת וייס עבודי - עורכת פורטל EatWell
זמן קריאה: 4 דקות
חוקרת האפיגנטיקה חושפת בפנינו את התזונה האישית שלה שמאפשרת לה להשפיע על אופן ביטוי הגנים שלה לטובה!

טעים להכיר את ד"ר יעל מצליח. צילום: אלבום פרטי

bari14_In

ד״ר יעל מצליח  Ph.D , N.D היא חוקרת אפיגנטיקה, רפואה סינית, נטורופתיה והומיאופתיה, וכן מרצה ומטפלת.

בכנס אוכלים בריא 14 הקרוב היא תגיע להעביר סדנה מיוחדת בנושא "סודות האפיגנטיקה לטיפול בהשמנת יתר".

הפעם, ביקשנו לשמוע את הסודות הפרטיים שלה…

איך בדיוק נראית התזונה האישית שלה וכיצד היא מסייעת לה לשיפור האפיגנטיקה.

בדרך למדנו הרבה דברים מרתקים, שכדאי לכם ללמוד גם.

מאמרים קודמים של ד"ר יעל מצליח בנושא אפיגנטיקה:

האם השמנה היא תורשתית?

המזון שמעודד את תיקון ה-DNA

המרכיב הסודי שהופך את המזון שלך לתרופה שלך

התשובות של ד"ר יעל מצליח

מה המאכל שאת הכי אוהבת לאכול?

אוכל יפני הוא הבחירה המועדפת והאהובה עליי.

אוכל יפני הוא מזון איכותי, טעים ומזין שמורכב מרכיבים טבעיים וטריים.

הוא תמיד אסתטי ומצולחת יפה, קליל ונעים בבטן.

יש בו אושר של טעמים באצות, בדגים, באבוקדו, בבטטות הכתומות והסגולות, במלון המר, בירקות ירוקים וצהובים, בפחמימות מורכבות מירקות שורש ואורז בתיבול יפני.

זאת לצד עושר של בריאות באפינוטריינטים: נוגדי חמצון מסוג פוליפנולים, אנטוציאנינים, חומצות שומן מסוג אומגה 3, אומגה 9, ויטמינים די, A, E, C, B, בטא קרוטן, חלבונים בריאים, סיבים תזונתיים, עשבי מרפא ועשבי תיבול בריאים, היוצרים אפיגנטיקה לבריאות המוח, הנפש והגוף.

בסופה של הארוחה היפנית הטעימה והבריאה אני שותה תה ירוק יפני מא'צה שצבעו ירוק עז.

הוא מכיל עושר של אנטיאוקסידנטים, במיוחד EGCG, חומצות אמינו, ויטמין C וסיבים תזונתיים המייעלים את בריאות המוח, המעי, מערכת העיכול ומערכת החיסון.

אם חשבתם שהגנטיקה אחראית לתוחלת החיים הארוכה והבריאה ביותר ביפן, כדאי שתחשבו שוב.

לאפיגנטיקה ולאפינוטריינטים יש השפעה הרבה יותר חזקה מאשר לגנטיקה.

הם הסוד היפני לאיכות חיים ואריכות ימים.

הסוד היפני לאריכות ואיכות חיים. צילום: ד"ר יעל מצליח

הסוד היפני לאריכות ואיכות חיים. צילום: ד"ר יעל מצליח

מה האוכל המושלם לשבת בבוקר?

מוזלי עשיר ביוגורט יווני, אגוזי מלך, פקאן, קשיו, שקדים, קוקוס, צ'יה, פשתן טחון, קינמון, דבש מלכות ופירות יער: חמוציות, תותים, אוכמניות כחולות ופטל.

יוגורט העיזים מכיל טריפטופאן וחומצות אמינו התורמים לייצור הסרוטונין במוח, וכן מכיל חיידקים פרוביוטיים לבריאות המעי ומערכת החיסון.

האגוזים עשירים בחומצות שומן בלתי רוויות, בסיבים תזונתיים, בוויטמינים, במינרלים, בשומנים וחלבונים בריאים המגבירים את תחושת השובע לאורך זמן.

פירות היער הסגולים והאדומים עשירים בנוגדי חמצון לבריאות המוח, הלב, הגוף ומעכבים תהליכי הזדקנות.

פירות יער עשירים בנוגדי חמצון. צילום: ד"ר יעל מצליח

פירות יער עשירים בנוגדי חמצון. צילום: ד"ר יעל מצליח

תארי את ארוחת הבוקר הממוצעת שלך

הבוקר שלי מתחיל מוקדם באימון כושר אירובי או אנאירובי, מקלחת ופתיחת הקליניקה שלי.

אני לא ממש זקוקה לארוחת בוקר בשעה מוקדמת של הבוקר.

אני זקוקה לאנרגיה זמינה, טעימה וזריזה שתחזיק אותי עד לשעות הצהרים:

חצי ליטר מים חמימים עם עלי רוזמרין טריים ופרוסות לימון, אספרסו כפול לצד שני "סנדוויצ'וני" תמרים מג'הול עם אגוזי מלך ופקאן טבולים בחמאת בוטנים וחמאת שקדים אורגנית.

התמרים עשירים בוויטמינים, בסיבים תזונתיים, בנוגדי חמצון ובאנרגיה זמינה וטבעית.

השילוב עם אגוזי המלך, הפקאן חמאת הבוטנים וחמאת השקדים האורגנית שעשירים אף הם בוויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים, משמר את האנרגיה ואת תחושת השובע שלי לאורך זמן במשך הבוקר ללא קפיצות של אינסולין.

זאת בזכות השומן הבריא הקיים באגוזים שמאזן את הפרוקטוז בתמרים.

"סנדוויצ'וני" תמרים ואגוזים. צילום: pixabay

"סנדוויצ'וני" תמרים ואגוזים. צילום: pixabay

איזה מיתוס הכי גדול על תזונה את מכירה?

"שומן זה משמין".

שומנים לא רק שלא משמינים אותנו, אלא מאוד בריאים לנו. 

בין יתרונותיהם:

השומנים הבריאים לנו:

חומצות שומן חד בלתי רוויות – אומגה 9 שנמצאות באגוזים, שמן זית, אבוקדו.

חומצות שומן רב בלתי רוויות – אומגה 3 שנמצאות בדגי ים ממים עמוקים.

אבוקדו - שומן בריא. צילום: pexels

אבוקדו – שומן בריא. צילום: pexels

איזה מאכל מעלה לך הכי הרבה זיכרונות?

הפריקסה של אמא שלי – לחמנייה חמה וטעימה מעשי ידיה עם ביצה קשה, טונה, זיתים, חמוצים, לימון, סלט גזר פיקנטי ובעיקר מלא באהבה של אמא.

מה בחיים, אבל בחיים לא תאכלי?

אוכל מטוגן, שומן טראנס, סוכר לבן, לחם לבן, אוכל מדף כמו חטיפים ארוזים בשקיות או בקופסאות.

איזה אוכל תיקחי איתך ליום ארוך ולא צפוי?

אגוזים מכל הסוגים: קשיו, פקאנים, אגוזי מלך, שקדים, פיסטוקים ותה ירוק.

השומן של האגוזים משביע לאורך זמן ללא קפיצות של אינסולין, מייעל את הריכוז והזיכרון ושומר על החיוניות והאנרגיה.

התחושה במשך היום קלילה.

אני מגיעה לארוחת הערב עם הרגשה נעימה ולא מורעבת.

אגוזים משביעים לאורך זמן. צילום: pexels

אגוזים משביעים לאורך זמן. צילום: pexels

מה החטא האהוב עלייך?

שוקולד מריר גודייבא, קשיו קלוי לצד כוס יין אדום קברנה סוביניון.

במי לבחור, דיאטנ/ית קליני/ת או נטורופת/ית?

בנטרופתית שלמדה 4 שנים תזונה לעומק והוסמכה להיות נטורופתית כמו במכללה האקדמאית שאני למדתי בה בווינגייט.

נטורופתית נותנת מענה למטופל בראייה הוליסטית רחבה מאוד, מתוך אבחון שורשי, ארוך ומעמיק.

מכאן הנטורופתית יכולה לדייק את האבחנה והטיפול באופן אופטימלי ואישי יותר למטופל.

ישנו ציטוט מפורסם שאומר: "זה לא מה שאת אוכלת – זה מה שאוכל אותך". מה דעתך עליו?

ישנם מספר גורמים חשובים שמשפיעים על האפיגנטיקה של הגנים שלנו, ביניהם תזונה, רגשות, סביבה, ואורח חיים.

למזון שאנחנו אוכלים יש השפעה עצומה על האפיגנטיקה של הגנים שלנו.

גורם חשוב נוסף שמשפיע על האפיגנטיקה של הגנים שלנו הוא הרגשות השליליים שלנו: מתח, לחץ, חרדה, כעס, עצב ופסימיות.

צפו בד"ר יעל מצליח מזמינה אתכם לסדנה שלה בנושא "סודות האפיגנטיקה לטיפול בהשמנת יתר":

המתכון המנצח של ד"ר יעל מצליח

סלט ירקות צבעוני לבריאות מיטבית ולאריכות ימים

ירקות עשירים בחומרים אפי נוטריינטים שתורמים ומחזקים תהליכים אפיגנטיים המתרחשים על גבי הדנ״א.

הם מסייעים בהתחדשות תאית בריאה ובביטוי גנטי מיטבי לאריכות ימים.

רכיבים:

2 כוסות עלים ירוקים כהים אורגניים – קייל, תרד

2 כוסות ירקות ממשפחת המצליבים אורגניים – כרוב סגול

3 כוסות ירקות צבעוניים אורגניים – פלפל אדום, גזר, עגבניות ובצל סגול

כוס זרעים אורגניים – גרעיני חמניות, גרעיני דלעת

כוס פירות יער אורגני – אוכמניות, פטל, תותים

2 שיני שום אורגניות קצוצות

2 כפיות/כפות עשבי תיבול טריים אורגניים – מרווה, תימין, אורגנו, רוזמרין, שמיר, פטרוזיליה

כף טחינה גולמית משומשום מלא

2 כפות שמן זית כתית מעולה

חצי כפית מלח הימליה

לימון אורגני סחוט טרי

חצי כפית פלפל שחור גרוס

חצי כפית כורכום

כוס עדשים שחורות לאחר בישול

הכנה:

מערבבים את הירקות בקערת זכוכית גדולה, מוסיפים מעל את העדשים, הזרעים ופירות היער.

מתבלים בשמן זית, טחינה גולמית משומשום מלא, מלח הימלאיה, פלפל שחור גרוס, כורכום ולימון סחוט טרי.

בתיאבון!


הסדנה של ד"ר יעל מצליח בנושא "סודות האפי גנטיקה לטיפול בהשמנת יתר" תתקיים ביום שישי ה-12.4 בשעה 9:00 בתיאטרון גבעתיים, במסגרת כנס אוכלים בריא 14.

בסדנה תקבלו ידע תיאורטי ומעשי שיאפשר לכם להשתמש בכוח של האפיגנטיקה לטיפול בהשמנת יתר.

בנוסף, תכינו ותטעמו 3 מתכונים מנצחים למיקסום האפיגנטיקה ולמניעת השמנה.

לפרטים ולרכישת כרטיסים היכנסו לאתר כנס אוכלים בריא 14.

שימו לב: גולשי EatWell זכאים להנחה בהקלדת קוד קופון: 1313

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו