Bari15_Fly
Focus_Tishrei_Fly

הפרי הקסום מהאמזונס

מאת: אומינה קדמי, יועצת תזונה הוליסטית, מנחה סדנאות לניקוי גוף ומזונות על ומלווה תהליכי ריפוי טבעי
זמן קריאה: 2 דקות
הוא גדל על אחד מהעצים הפלאיים ביותר שיש בטבע ובמשך דורות משמש כתרופת סבתא שתמיד עובדת. בישראל תמצאו אותו באבקה או כמיץ. אומינה קדמי מכינה ממנו שייק אולטרה בריא

נוני עשיר בסיבים תזונתיים

RUMALYA_IN

פרי הנוני  (Noni) או בשמו הרפואי  Morinda Citrifolia נחשב לאחד הפירות בעלי יכולות הריפוי העוצמתיים ביותר שישנם. הוא גדל באקלים טרופי, על אחד מהעצים הפלאיים ביותר בטבע.

בקוסטה ריקה, מקום מגורי מרבית השנה, אפשר למצוא את עצי הנוני גדלים פרא לאורך קו החוף הקריבי, ממש נושקים לאוקיאנוס.

המרפאים הפולונזים המסורתיים נהגו לאורך הדורות להשתמש להכנת רפואות בכל חלקיו של העץ: השורשים, הגזע, העלים וכמובן הפרי.

עד היום נחשב הפרי בכל האזורים הטרופיים כ"תרופת סבתא" שתמיד עובדת . מי שחולה מיד אוכל נוני.

עוצמת הריפוי המדהימה של פרי זה נובעת מכ- 150 אלמנטים שונים הכוללים ויטמינים, מינרלים, אינזימים, והורמונים.

משפר את תפקוד התאים

פעולה המרכזית של הנוני הינה העלאת רמת הקסרונין (xeronin) בגוף.הקסרונין הינו אלקולואיד קטן למדי הקיים בכל התאים הבריאים של צמחים, בעלי חיים ומיקרואורגניזם. הקסרונין מאזן את המבנה המולקולארי בכל תא בגוף ומעודד יצירת תאים חדשים. הוא מסייע לרפא תאים פגומים ומשמר את תפקודם התקין.

אין חיים בגוף ללא קסרונין. גופנו יכול ליצר כמות מוגבלת של קסרונין אשר פוחתת עם הזדקנות הגוף, ולכן הקסרונין יקר כל כך לגופנו.

דמיינו מצב בו כל תא בגופנו משפר את תפקודו, אפילו רק במעט. התוצאה היא שכל הגוף מגיב ומתחיל תהליך איזון וריפוי פנימי. זו הסיבה לכך שהנוני מסייע בצורה משמעותית במניעה וריפוי קשת רחבה של סמפטומים ומחלות.

למה זה טוב?

מונע הזדקנות
מונע התפתחות של גידולים ותאים קדם סרטניים
מאזן רמות סוכר בדם ומסייע כנגד סכרת
מוריד לחץ דם גבוה
מסייע למניעת דכאון
ממריץ ומשפר את רמת הארגיה הכללית
מחזק את המערכת החיסונית
מקל על סמפטומים של דלקות מפרקים
מקל על התכווצויות שרירים
מקל על תסמונת קדם ויסתית
מסייע בבעיות עור ואקזמה
משחרר רעלים מהגוף
עוזר להיגמל מהתמכרויות (קפה, סוכר,סיגריות, אלכוהול, סמים)

מיץ או אבקה

טעמו וריחו של הנוני חזקים ומעידים על פעולתו העוצמתית. אפשר לצרוך את הפרי טרי, כאשר הוא רך ובשל (במדינות בהן או גדל), או כאבקה הנטחנת מהפרי המיובש, או בדרך הנפוצה ביותר, בה מתסיסים את הפירות  במשך 90 יום ומכינים מהם מיץ נוני.

בארץ ניתן להשיג בעיקר את מיץ הנוני, בבתי טבע שונים. את המיץ מומלץ לשתות לבד, ללא מזונות נוספים, על בטן ריקה כ-2-4 כפות ביום.

את האבקה אפשר לשלב במשקאות – משתלב נהדר עם מיץ אשכוליות או תפוזים או  בשייקים – בכל שילוב מעניין של פירות ומזונות על. וכמובן בשוקולד שמכינים בבית.

סגולות המרפא והניקוי של הנוני הפכו אותו למרכיב מרכזי בסדנאות ניקוי הגוף שאני מעבירה. אני יכולה להעיד מניסיוני האישי, ומחויות של מאות אנשים אשר עברו את הסדנאות, כי צריכת הנוני מזרזת תהליכי ריפוי ומחייה את הגוף, תורמת לסילוק רעלים מהיר ותומכת מאוד בתהליכי גמילה.

ולסיום, שייק עם אבקת נוני

מצרכים:

כוס חלב שקדים (אפשר לקנות מוכן ואפשר גם להשרות חופן שקדים ללילה ובבוקר לטחון עם כוס מיים ולסנן דרך בד)
כוס תותים/ מנגו
חצי כוס בננה
מיץ מתפוז אחד
חופן פולי קקאו
3 תמרים
כפית אבקת נוני
3‫-‬4 קוביות קרח

לערבב בבלנדר ולשתות לרוויה

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו
  1. שרה ברק

    כול הנאמר על הנוני אכן מדוייק, הבעיה שהפרי בעל טעם שמעורר אפקט הקאה בלתי נסבל וקשה ללקיחה. אני ממליצה על נוני עם שילוב של פירות נוספים ולכן טעים וניתן לקחתו לאורך זמן. אשמח לשתף שרה 0528818842.