משהו קטן וטוב
עוגה או קינוח כשרים לפסח, וגם טעימים, זה סוגיה בפני עצמה. איכשהו, כשמגיעים לקינוחי החג הכשרים תמיד מתלווה איזשהי תחושה של החמצה, שזה היה יכול להיות טעים ומרגש יותר. אבל לא כשמדובר בקינוחים ועוגות מהזן הבריא, שבכל מקרה, לאורך כל השנה, ממירים את הקמח בתחליפים בריאים יותר או אפילו מוותרים עליו כליל, ואת מוצרי החלב בתערובות של קאשיו, שקדים או אגוזים. התוצאה המתקבלת היא גם טעימה וגם מזינה.
לכבוד החג אספנו עבורכם כמה מתכונים מתוקים שיהיו טובים לחג ולהמשך השנה בכלל. חג שמח.
עוגיות "גבינה" אישיות כשרות לפסח של איזבל אדלר
חומרים לבסיס:
1 כוס אגוזי מלך/ פקאן/ מקדמיה (מה שזמין בבית)
4-5 תמרי מג'הול גדולים.
2/3 כוס קוקוס טחון יבש
חומרים לקרם:
2 כוס קשיו
1/3 כוס מיץ לימון מלימון טרי
1/3 כוס דבש
1/3 כוס שמן קוקוס מכבישה קרה, מומס .
1/4 כוס מים או יותר לפי הצורך
להכנת הבסיס:
שמים במג'ימיקס את האגוזים, התמרים והקוקוס עד לקבלת עיסה אחידה, שצריכה להיות מעט דביקה. משטחים בתבנית סילקון המחולקת לעיגולים קטנים (ראו תמונה)
לקרם:
שמים את הקשיו, מיץ לימון, דבש, שמן קוקוס בבלנדר את המים מוסיפים בהדרגה עד לקבלת מרקם קטיפתי. יוצקים על הבסיס ולהכניס למקפיא עד שמתקשה.
ליצירת קרם ורוד:
להוסיף 3-4 תותים טריים לקרם
ניתן להגיש את העוגה עם תותים חתוכים מעל, מנגו, פסיפלורה ועוד
רוטב מנגו להגשה:
לחתוך מנגו לקוביות. לסחוט מעליהם תפוז ולהוסיף 1 כף דבש או ממתיק אחר.
להכניס למקרר ( בערך שעה)
עוגיות קמח חומוס ודבלים של ענבר רוגע
עוגיות רכות מקמח חומוס, פשוטות להכנה ועדינות טעם, ששווה להכין בבוקר שאחרי משתה הפסח, בתור אופציה מתקתקה אבל שפויה.
חומרים:
4 דבלים גדולות, מושרות עד כדי התרככות ומסוננות
1 כוס קמח חומוס
1 בננה בשלה
1/4 כוס שמן קוקוס בכבישה קרה, מומס לכדי נוזליות
כף דבש או סירופ מייפל
אופציונלי: 1 כפית סודה לשתיה
עוגיות קמח חומוס. אפשר גם לתת
טוויסט מלוח
הכנה:
מדליקים את התנור ל-170 מעלות.
מערבלים בבלנדר את הדבלים והבננה עד למשחה חלקה.
בקערה מערבבים את קמח החומוס, השמן והדבש/מייפל. מוסיפים פנימה את משחת הבננות-דבלים ומערבבים היטב. אם רוצים עוגיות אווריריות מעט יותר, מוסיפים את הסודה לשתייה.
מרפדים תבנית שטוחה בנייר אפייה ויוצרים עליה כ10 עוגיות קטנות, או מורחים שכבה אחידה נמוכה ורחבה שאפשר לחתוך אחר כך לריבועים.
אופים כ15 דקות ב170 מעלות. מוציאים ומקררים.
טיפ: אפשר לוותר על ההמתקה (המייפל או דבש) ולהחליף את שמן הקוקוס בשמן זית, והתוצאה המתקבלת דומה למעין לחם מתקתק מעט.
הצעת הגשה:
למרוח מלמעלה שכבה של ריבה טבעית, ליצירת אפקט צבעוני יותר.
עשו לנו לייק וקבלו את מיטב כתבות "Eatwell" ישירות לפייסבוק שלכם
פצפוצי קינואה בטעם חלבה של אפרת כהן
רכיבים (20 ריבועים):
5 כוסות פצפוצי קינואה (קונים בחנויות טבע)
200 גרם שומשום מלא
חצי כוס גרעיני חמנייה קלופים
חצי כוס דבש לא מחומם
¾ כוס טחינה משומשום מלא
100 גרם שמן קוקוס מכבישה קרה
הכנה:
קולים את השומשום במחבת ללא שמן עד שהוא מזהיב.
מערבבים בקערה גדולה את פצפוצי הקינואה עם השומשום הקלוי והגרעינים.
ממיסים בסיר גדול שמן קוקוס וטחינה.
מסירים מהאש, מצננים מעט ומוסיפים דבש.
מאחדים את שתי התערובות ומערבבים היטב.
שופכים לתבנית מלבנית מרופדת בנייר אפיה. מכסים בנייר אפיה נוסף ודוחסים את מקפיאים כשלוש שעות לפחות וחותכים.
בעניין הדבש: כאשר מחממים דבש, אובדים המינרלים, הויטמינים וחומצות האמינו של הדבש והוא הופך לסוכר פשוט. בנוסף, לפי הרפואה האיורוודית (הרפואה ההודית העתיקה), אין לחמם דבש שכן בעת החימום הוא הופך לרעיל.
פאי קרם לימון ותותים עם תחתית מפתיעה של כוסמת, של ציונה מלמן
הכוסמת מחליפה את השקדים והופכת את הפאי הזה לקצת קליל יותר. עדיף להכין כמה שעות לפני ההגשה. ניתן לשמור יומיים במקרר.
פאי תות. תחתית מכוסמת ירוקה
ציוד נדרש:
בלנדר או מערבל מזון עוצמתי
תבנית לפאי או מחבת "ספרינגפורם" (springform). אני השתמשתי במחבת ספרינגפורם בגודל 23 ס"מ – כל מידה דומה אפשרית.
חומרים לבסיס:
כוס כוסמת ירוקה, מושרת במים רבע שעה, שטופה היטב ומסוננת ממים
*למי שאינו אוכל קטניות בפסח, ניתן להכפיל את כמות השקדים במקום
כוס שקדים שטופים
כוס תמרים מסוג בהרי, מגולענים
1/4 כפית מלח הימליה גס
1/2 כפית קינמון טחון
1/4 כפית פלפל אנגלי שחור טחון
הכנה:
לערבב את השקדים במערבל מזון עד שהם מתפוררים, לא דק מדי. להוציא את השקדים ולעשות את אותו הדבר עם הכוסמת – לא לתת לזה להגיע למצב של דייסה, רק עד שיהיה קצוץ. זה צריך לקחת כמה שניות. להוציא ולהניח בקערה בצד.
לערבב את התמרים במערבל מזון עד שהמרקם נהיה יחסית חלק, ולהוסיפם לשקדים ולכוסמת. להוסיף את התבלינים והמלח, ולערבב עם הידיים. בשלב זה תהיה תערובת סמיכה בשביל הבסיס. לטעום ולתקן את הטיבול במידת הצורך.
למלא את התבנית ולעצב את הבסיס. לשמור במקפיא בזמן הכנת שאר העוגה.
רכיבים לקרם לימון-קשיו
1+1/3 כוס קשיו
3/4 כוס תמרים מסוג בהרי, מגולענים
קליפה מלימון גדול
מיץ מלימון גדול
1+1/2 כפות שמן קוקוס
קמצוץ מלח
1/3 כוס מים
הכנה:
לערבב את כל הרכיבים בבלנדר עוצמתי עד שנהיה מוקרם וחלק. ניתן להוסיף קצת מים. הקרם צריך להיות סמיך. אם אין בלנדר, ניתן להשתמש בסכין "s" של מערבל מזון.
לטעום ולהתאים טיבול. ניתן להוסיף עוד קצת קליפת או מיץ לימון – הקרם צריך להיות חמצמץ.
הרכבת המנה
רכיבים:
250 ג' תותים אורגניים טריים, פרוסים לעיגולים
הכנה:
1. להוציא את הבסיס מהמקפיא ולשים שכבה דקה של תותים.
2. להוסיף שכבה שווה של הקרם.
3. להוסיף שכבה עליונה של תותים.
4. לעטוף בניילון נצמד ולשמור במקרר כמה שעות, או במקפיא לשעה-שעתיים.
המלצת הגשה:
אני ערבבתי בבלנדר 8 תותים, כף שמן קוקוס, ו-2-3 תמרים. לשמור בקירור כמה שעות לפני ההגשה. בהגשת העוגה, הוספתי את הרוטב ביחד עם עוד כמה תותים, בצד.
עדיף להכין את העוגה כמה שעות לפני ההגשה ולשמור אותה במקרר עד ההגשה.
פאי תפוחים נא של נירה שניידר
חומרים לשכבת הבסיס:
3 כוסות שקדים לא קלויים
כוס תמרים מסוג מג'הול מושרים ל- 30 דקות
למילוי
7 תפוחים, מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות
בננה, מקולפת, פרוסה לעיגולים דקים
כוס תמרים, מושרים ל – 30 דקות
כוס כוס צימוקים, מושרים ל- 20 דקות
כפית קינמון
מיץ מלימון אחד
להכנת הבסיס:
להכניס שקדים ותמרים למעבד מזון, עד לקבלת תערובת אחידה.
לשטח בתבנית פאי עגולה ולהדק.
להכנת המילוי:
לערבל את כל המרכיבים במעבד מזון.
לצקת את תערובת המילוי על שיכבת הבסיס ולהגיש.
אמנם אין מאפרת כהן הרבה מתכונים באתר הזה אבל כל מתכון שלה מאד טעים ומיוחד. אשמח לעוד מתכונים שלה. תודה על החשיפה של פצפוצי הקינואה- זה היה שוס בקרב ילדיי ואורחיי.