מרק ברוקולי עם אבוקדו
החורף זה ללא ספק עונת המרקים, ואנחנו משתדלים שיהיו מעניינים ומזינים.
המתכון הבא למרק משלב בתוכו אבוקדו, שמקנה לו טעם אגוזי נפלא. כן, כן.
בנוסף, הוא עושה שימוש בגבעולי הברוקולי המזינים, שלעיתים נזרקים, על אף ערכם הבריאותי הרב
אז אם תהיתם מה לעשות איתם ועם האבוקדו הבשלים… הנה התשובה.
למרקי בריאות נוספים:
מתכון מרק ברוקולי עם אבוקדו
חומרים ל-4 מנות
כף שמן זית
בצל בינוני קצוץ
2-3 שיני שום כתושות
כוס סלרי קצוץ
4 כוסות גבעולי ברוקולי קלופים וקצוצים
כפית טימין
½-1 כפית אבקת קארי
½ כפית מלח
1 אבוקדו של "חקלאי גרנות" בשל גדול ,קלוף ומגולען
3 כפיות מיץ לימון
½1 כפיות גרעיני דלעת
הוראות הכנה
בסיר בינוני מחממים שמן זית על אש בינונית.
מכניסים את הבצל הקצוץ ומערבבים למשך 4 דקות, עד שמתרכך.
מוסיפים שום וממשיכים לערבב עד לקבלת גוון חום בהיר.
מכניסים את הסלרי ומערבבים למשך 3 דקות נוספות.
מוסיפים את הברוקולי ומבשלים עוד 2 דקות.
מתבלים עם טימין, מלח ואבקת קארי.
מערבבים היטב ומוסיפים 4 כוסות מים.
מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות עד שהנוזל מקבל גוון ירקרק.
מסירים מהאש ומניחים לו להתקרר מעט.
מעבירים את המרק למעבד מזון, מפעילים על מהירות גבוהה והופכים אותו למחית.
מוסיפים את האבוקדו ומפעילים שוב עד שהוא מתאחד עם המרק.
מוסיפים את מיץ הלימון, מערבבים היטב, מפזרים מעל מעט גרעיני דלעת ומגישים.
בתיאבון!