Thymoquin_Fly
himalayaKrem_Fly

אי של שפיות: מסעדת ליב

מאת: הטבעונית
זמן קריאה: 2 דקות
מסעדת ליב היא אי של שפיות בים הסוער של מסעדות עולם העסקים. כאן לא מטגנים, לא משתמשים בחומרי שימור וכל מה שיוגש על צלחתכם יהיה טרי טרי. מבקרת המסעדות שלנו נסעה לאזור הבורסה בר"ג
supherb_IN

בתור טבעונית בפרט, וחובבת בריאות בכלל, אכילה יומיומית מחוץ לבית מלחיצה אותי. רק המחשבה על עודף השמנים, הכימיקלים, צבעי המאכל ושאר הנפלאות שיש באוכל ואני לא יודעת עליהן גורמת לי לכאב בטן, שלא לדבר על החרדה התמידית האם חלקים כלשהם של חיה שחוטה הסתננו באופן סמוי למנה שלי.


בליב פוטרים אותי מהמחשבות האלו ברגע הראשון. אני והקרניבור היקר והחינני שלצידי מקבלים מהעובד התורן שמאחורי הדלפק מידע מהיר ויעיל לגבי הבישול במקום – ללא טיגון, ללא חומרים משמרים. הכל כמה שיותר טבעי. המטבח פתוח לגמרי, כך שדי בהצצה אחת להבין שהמקום נקי מאוד, שהחיות השחוטות לא יסתננו בקלות כל כך למנות הצמחוניות. המסעדה כשרה, כך שאין גם תהיות לגבי מוצרי חלב. עוד הקלה לטבעונית שכמוני. נשמתי לרווחה ונפניתי לבחור את המנה. מודה שהבחירה לא הייתה קלה. נעזרתי בהמלצות הצוות החביב.

התפריט משתנה מדי יום, עוד נקודה שמוסיפה לשפיותם של הנאלצים לאכול מדי יום בחוץ. הדיל המוצע הוא מנה ראשונה, עיקרית ושתייה, הנלקחים היישר מהדלפק – מה שהופך את המסעדה גם למהירה ויעילה ביותר.

בחרתי במרק קישואים ונענע, שטעמו הזכיר לי את הבית בו גדלתי. פשוט וטעים. הקרניבור בחר בסלט שורשים בו סלק, גזר, צנונית וכרוב. מרענן וקליל. בהמשך, תבשיל קטניות עשיר, הכולל חומוס, עדשים, עגבניות ומעט ירק. טעמו היה ביתי ועשיר. הטחינה מעליו הייתה בול במקום. התבשיל הונח על מצע של אורז מלא מצד אחד וקינואה מצד שני – שהייתה מוצלחת ביותר. חברי הקרניבור בחר בנתח סלמון אפוי על מצע של ירקות קלויים במידה ובתיבול הנכונים וקינואה. תפסתי אותו על חם מתענג על הקינואה, מה שיקשה עליו להקניט אותי באשר לבחירותיי הקולינריות בעתיד. רק לשם כך היה שווה לבוא!

ביקשתי מאוכל בעלי החיים לטעום גם מאפה אורז קריספי במילוי בשר, על מצע של אותם ירקות קלויים. בעוד אני גונבת בסתר מהמנה שלו קישוא קלוי, הוא בחן את המנה המיוחדת.

ניתן גם לבחור בארוחה שמורכבת מסלט עיקרי או ממרק גדול, ולהזמין ארוחות בטלפון או דרך אתר האינטרנט. למסעדה יש גם סניף נוסף ברמת החייל.

העיצוב נקי. שולחנות עץ ארוכים ויפים, ספסלים פשוטים, קירות לבנים וחשופים, מעט צמחיה. מקום שממוקד באוכל, בפשטות, בניקיון. ללא אפקטים והסחות דעת מיותרות, ללא מנות גדולות מדי. אופציה מומלצת במיוחד למי שצריך להישאר ערני גם לאחר ארוחת הצהריים.

 

נזכרתי בימי הספורים וההזויים כאשת עסקים ממש לא ממולחת ובתסכול הנובע מלאכול בחוץ יום אחר יום. חבל שליב לא הייתה קיימת אז. מצד שני, אולי דווקא היא הייתה מצליחה להקל עלי את השהייה במחיצתם של אנשי העסקים.

מסעדת ליב, היצירה 3, רמת גן. טל' 03-6006016

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו
  1. לירז

    אני והחבר'ה בעבודה הזמנו משם משלוחים כל הזמן…שהגיעו תוך זמן קצר. האוכל היה טרי וטעים – אף פעם לא מאכזב וכשפתחו את הסניף בבורסה, בכלל…מה יותר טוב ממסעדה כזאת ליד מקום העבודה?
    בקיצור, מומלץ! מומלץ! מומלץ!
    (ויש גם מנות בשריות לא רק צמחוניות)

  2. Gilberto

    אוכל טעים בריא
    לא יקר
    משביע
    אחלה צוות
    בקיצור שווה לנסות