לרגל יום הטבעונות - נגיסי תרד מושלמים
תרד הוא אחד הירקות הבריאים עבורנו, וכמה כיף לאכול אותו בצורה הזו .נגיסי התרד יכולים לשמש כמתאבן טעים, או כארוחה קלילה לצד סלט ירקות עשיר.
למתכוני תרד נוספים:
מתכון נגיסי תרד
מצרכים לכ-20 נגיסי תרד:
3 כוסות עלי תרד שטופים ודחוסים
כף חמאת שקדים
כף שמן זית מכבישה קרה
3 כפות קמח עדשים כתומות
חצי כפית מלח הימלאיה דק
2 כפות שמרי בירה
150 גרם פטה טבעונית מגוררת
שמן זית למריחה על נייר האפייה
לקישוט: שומשום שחור / מלא (אפשר גם וגם)
הוראות הכנה:
1. מאדים את עלי התרד בסיר מכוסה על אש נמוכה למשך כ-20 דקות עד שהם מאבדים נפח.
2. מכבים את האש וממתינים כ-10 דקות שהתרד יתקרר.
3. סוחטים את התרד מנוזלים, ומוסיפים לסיר את שאר הרכיבים.
4. מעבדים בידיים עד לאיחוד.
5. יוצרים כדורים קטנים בגודל של אגוז מלך.
6. טובלים בשומשום ומניחים בתבנית על נייר אפיה משומן בשמן זית תוך כדי פחיסה עדינה.
7. אופים בחום של 170 מעלות כ-15 דקות על כל צד.