לכבוד ט"ו באב: טעים להכיר את ד"ר מעיין בוימן משיטה
לא כל הזוגות בחתונה ממבט ראשון התאהבו…
אבל אי אפשר היה לצפות בתוכנית מבלי להתאהב בד"ר מעיין בוימן משיטה המקסימה ששידכה ביניהם.
לכבוד יום האהבה, ביקשנו לבדוק מה היא אוהבת לאכול ומה היא חושבת על הקשר בין נפש ותזונה.
לאורחים קודמים במדור:
שירלי גליק עם תובנות על תזונה וחטאים קטנים
טעים להכיר את המאמאצחיקית הראשית
התשובות של ד"ר מעיין בוימן משיטה
מה המאכל שאת הכי אוהבת לאכול?
אבוקדו וביצת עין.
מה האוכל המושלם לשבת בבוקר?
ארוחת בוקר ישראלית, או ג'חנון.
היי, יש לנו מתכון לג'חנון בריא, שווה לבדוק!
תארי את ארוחת הבוקר הממוצעת שלך
יוגורט עם ברנפלקס, אגוזים, שקדים וחמוציות.
איזה מיתוס הכי גדול על תזונה את מכירה?
אם לא תאכל יבוא שוטר.
איזה מאכל מעלה לך הכי הרבה זיכרונות?
מצה בריי. אצלנו בבית קוראים לזה מצבריין. מחכה לזה כל השנה.
מה בחיים, אבל בחיים לא תאכלי?
איזה אוכל תיקחי איתך ליום ארוך ולא צפוי?
נורא רוצה לכתוב פה על כריכים מפנקים שאני מכינה לעצמי, אבל האמת היא שבדרך כלל זה מסתכם בחטיפי אנרגיה ובקוראסון מתחנת הדלק.
וואו, אנושית. מה החטא האהוב עליך?
גלידה עם סוכריות צבעוניות.
במי לבחור, דיאטנית קלינית או נטורופתית?
במה שמתאים לכם.
מה דעתך על המשפט: "זה לא מה שאת אוכלת אלא מה שאוכל אותך?"
ההפרדה בין הגוף לבין ה"מיינד" הולכת ומצטמצמת עם התקדמות המחקר, וגדלה ההבנה ששני הדברים שלובים באופן בלתי נפרד.
הדברים ש"אוכלים אותנו" – כמו לחצים, חרדות ודכאונות – משפיעים באופן ישיר גם על בריאותנו הפיזית, ומהצד השני הדברים שאנחנו אוכלים משפיעים באופן ישיר גם על בריאותנו הנפשית.
לכן אני חושבת שהמשפט צריך להיות "זה מה שאת אוכלת וגם מה שאוכל אותך".
המתכון המנצח שלך
פשטידת תירס – פשוטה, מהירה, ונטרפת בשניות:
אני מטגנת בצל קצוץ בשמן וקצת חמאה.
בקערה נפרדת מערבבת: 2 כוסות תירס מתוק, 2 ביצים, ½ כוס קמח תופח, 250 מ"ל שמנת לבישול, בערך 100 ג' גבינה צהובה מגורדת, מלח ופלפל.
מוסיפה את הבצל ומכניסה לתנור על 180 מעלות לחצי שעה.