supherb_Fly
supherb_Fly

לחם ביתי קל הכנה ובריא

מאת: - נטורופתיה, אירידולוגיה, דיקור. התמחות בטיפול במחלות כרוניות וסרטן, ניקוי גוף מרעלים, סדנאות בישול ואפיה בריאים
בלי התפחות, בלי לחכות שעות... לחם בריא וטעים ללא מאמץ

לחם ביתי בריא. צילום: אפרת נבון

PassoverFocus_IN

כמה שקל להכין אותו, ככה הוא טעים…

לחם טרי, שיצא רק עכשיו מהתנור, עם ממרח שאוהבים.

אין יותר מפנק מזה.

מחפשים מתכונים לממרחים בריאים? הנה כמה הצעות:

פסטו בזיליקום

ממרח עדשים כתומות

ממרח כוסברה

מתכון ללחם ביתי קל להכנה ובריא

מצרכים ל-10 פרוסות לחם:

תוכלו לבחור באיזו תערובת של קמחים להשתמש, מבין האפשרויות הבאות:

או

או

בנוסף, צריך:

כפית שטוחה של מלח (אני ממליצה על herbamare או מלח הימאליה)

כפית סודה לשתיה

300 מ"ל יוגורט סויה / שקדים /עיזים טבעי / קשיו ללא סוכר

12 טיפות של סטיביה איכותית או כף סוכר קוקוס (לא חובה)

4 כפות שמן זית – כבישה קרה

3 כפות רסק תפוחים או 1 ביצת חופש אורגנית

פתיתי שיבולת שועל / שומשום / קצח לזרייה

הוראות הכנה:

חממו תנור ל-160 מעלות.

שימו יחד בקערה את הקמחים שבחרתם, את המלח והסודה לשתיה.

הוסיפו את כל שאר הרכיבים (מלבד אלו שיועדו לזרייה).

ערבבו עד שתתקבל תערובת אחידה. היזהרו לא לערבב יותר מידי.

התערובת צריכה להיות דביקה. אם היא אינה דביקה, הוסיפו עוד מהיוגורט.

הניחו נייר אפייה (עדיף אקולוגי) על תבנית אינגליש קייק מאורכת ועליו את התערובת.

פזרו בנדיבות את שיבולת השועל, השומשום או הקצח.

הכניסו לתנור שחומם מראש לחצי שעה. הזהרו שהלחם לא יתייבש מידי.

הוציאו, פרסו לפרוסות ואכלו עם הממרח האהוב עליכם.

צרו קשר עם אפרת נבון, נטורופתית, מדקרת ואירידיולוגית



    * שדות חובה




    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו