PassoverFocus_Fly
Thymoquin_Fly

לזניה טבעונית מעלי אורז עם קרם קישואים וקרם בטטות

מאת: גילת רווה אור
זמן קריאה: 2 דקות
מנה מרשימה ומפתיעה העושה שימוש בעלי אורז במקום דפי הלזניה המסורתיים

(צילום: גילת רווה אור)

supherb_IN

מצרכים

לקרם הבטטות

3-4 בטטות מבושלות מקולפות

1.5 כוס חלב קוקוס/ חלב אורז/חלב שקדים

1 כפית קמח מכל סוג שהוא (חיטה מלא, שיפון, כוסמין וכו)

30 גרם שמן קוקוס/שמן זית

1 בצל לבן קצוץ

5 שיני שום חתוכות לפרוסות דקות

3 כפות יין לבן יבש

חופן קצוץ עלי בזיליקום + טימין

100 גרם שקדים טחונים

80 גרם פשתן טחון (לא הכרחי אבל מוסיף המון – גם טעם וגם בריאות)

אופן ההכנה

מאדים את הבצל בשמן במחבת רחבה עד שנהיה שקוף. מוסיפים את הבטטות ומועכים אותן תוך כדי ערבוב. מטגנים ביחד 2-3 דקות ומוסיפים את השום, הקמח והיין הלבן תוך כדי ערבוב תמידי. מוסיפים את החלב והעלים הקצוצים ומתבלים במלח, פלפל  ואגוז מוסקט לפי הטעם.

לקרם הקישואים

4-5 קישואים/זוקיני פרוסים לפרוסות בעובי ס"מ

1/4 כוס שמן זית

רבע כוס רוטב סויה

כפית שמן שומשום

מעט יין לבן

אופן ההכנה

מערבבים רבע כוס שמן זית, רבע כוס רוטב סויה, כפית שמן שומשום ומעט יין לבן, ומשרים בתוך המשרה שנוצר את הקישואים למשך חצי שעה עד שעה. טוחנים את הכל בבלנדר לממרח אחיד. (אגב, הממרח טעים כמו שהוא גם סתם על לחם).

הרכבת המנה

• להרכבת הלזניה נשתמש בחבילת עלי אורז מרובעים ונצטרך קערה שטוחה ורחבה עם מים פושרים בה נשרה את עלי האורז לפני שנניח בתבנית עד לדרגת אל דנטה, כלומר שיהיו  רכים אך לא מדי.
• מורחים שכבה דקה של קרם הקישואים בתבנית האפייה.
• מניחים שתי שכבות של עלי אורז מושרים על קרם הקישואים.
• מורחים על העלים בעדינות שכבה עבה יותר של קרם הקישואים.
• חוזרים על הפעולה עוד כ- 3 פעמים עם קרם הבטטות והקישואים לסירוגין,
• על שכבת קרם הקישואים מפזרים את השקדים הטחונים
• ומסיימים בשכבת קרם בטטות על השכבה העליונה של העלים.
• סביר להניח שיישאר רוטב לשימושים אחרים
• מפזרים את הפשתן הטחון בשולי הלזניה ומעט במרכז.
• עוטפים בנייר כסף ואופים בחום של 180 מעלות כ 20 דקות.

גילת רווה אור – יצירה טבעונית במטבח

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו