לו האן קוו
מאת: ד"ר ג'וזף מרקולה וד"ר קנדרה דגן פירסל מתוך הספר הונאה מתוקה בהוצאת פוקוס
זמן קריאה: < 1 דקה
לו האן קוו הוא מיץ של פרי הידוע בשם מומורדיקה גרוסבנורי (Momordica grosvenori), צמח ממשפחת המלפפונים והמלונים הגדל בהרי דרום סין. תמצית הפרי עשויה להגיע למתיקות גדולה פי 250 מזו של הסוכר. יש לה טעם חזק של ליקוריץ שחור.
יצרני 'לו האן קוו' אומרים שבשל מתיקותו הגבוהה, הכמות שבה משתמשים בדרך כלל היא קטנה כל כך שהסיכוי שתשפיע על הפיזיולוגיה של האדם קטן מאוד. כמו הסטיביה, ל'לו האן קוו' יש טעם מתוק טבעי והוא אינו מכיל סוכר או קלוריות. אומרים כי זהו ממתיק מעולה לסובלים מהיפוגליקמיה ומסוכרת, מכיוון שהוא עוזר לשלוט בתיאבון ובתאווה לסוכר. אפשר גם לבשל ולאפות איתו.
יתרונות לבריאות
ברפואה הסינית השתמשו ב'לו האן קוו' במשך אלפי שנים לטיפול במחלות שונות. אומרים שהוא עוזר לטיפול בבעיות עור, כאבי גרון ושיעול וכן עוזר לטיהור הדם ולוויסות מערכת העיכול. מתארים אותו גם כעשב מקרר, מרגיע ומשחרר שמאזן עודפי חום בגוף ומפחית לחצים. חיבורים ברפואה סינית קלאסית קובעים אפילו שהוא תורם לאריכות חיים.
עד היום נעשו מעט מאוד מחקרים אמריקניים כדי לאשש את הטענות הללו, אך תוצאותיו של מחקר אחד כזה מראות כי הממתיק עשוי להועיל במקרים של בעיות עור מסוימות.