Thymoquin_Fly
In2024_Fly

להתאהב בסערה

מאת: הטבעונית
זמן קריאה: 2 דקות
מה קורה כשלשף צמחוני יש בת זוג חולת צליאק? אנחנו מרוויחים, ובגדול. מבקרת המסעדות שלנו חזרה מאוהבת מביקור ב"מזה" בת"א. לא רק באמת בריא, גם טעים, מפתיע וחושני
supherb_IN

ידעתי שזה הולך לקרות לי.  ברגע שנכנסתי לחצר של מזה, באמצע תל אביב, והבחנתי בכיסאות בצבע שמנת, שלכל אחד סיפור משלו, הרגשתי את הפרפרים בבטן. ואז זה קרה – התאהבתי.

קודם כל התאהבתי בשף. ואז בבת הזוג שלו. ואז כשהגיע האוכל התאהבתי גם בו. הם הפכו לאהבה אחת – חזקה, חושנית, סוחפת. כזו שמרגישים היטב בבטן. כזו שמקשה על הנשימה הסדירה.

השף גל, צמחוני מגיל צעיר, ובת הזוג שלו – אפרת, חולת צליאק, פתחו את בית הקפה – מסעדה, במרכז תל אביב, בין מאז"ה לבלפור, פשוט כדי שיהיה להם איפה לאכול. אנחנו הרווחנו, ובגדול!

מה הם שמים באוכל שהופך את המקום הזה לאהוב על חובבי אוכל בריאות? נתחיל בזה שהאוכל באמת בריא! הקטניות מונבטות במקום, הירקות טריים (גל בוחר בשוק ירקות טריים ולפי ההיצע בוחר מה תהיה מנת היום), הדגנים מלאים וחומרי הגלם נקיים (למשל סילאן ברוטב במקום סוכר). יש שם הרבה אנרגיה טובה, זה בטוח. המון אהבה, ברור. וכנראה גם מחשבה נקייה והתכווננות מדויקת ללקוחות. וזה כל כך מורגש.

בצהריים של אמצע שבוע המסעדה מלאה עד אפס מקום – ובצדק. אחרי ארוחת צהריים במזה, אפשר להמשיך את היום עם בטן מלאה, אבל לא כבדה. בעלי העסקים באזור – לתשומת לבכם: אם אתם רוצים עובדים יעילים גם לאחר ארוחת הצהריים – זה המקום בשבילם. האמת – גם בשבילכם. בכל מנה יש מחשבה, אהבה. בריאות ורצון טוב – לפנק את הלקוחות ולהיטיב עימם מבחינה בריאותית. וזה עובד.

טעמתי כמה מנות קטנות ומעניינות. מאזט ירוק – סלט תמים למראה של עלים ירוקים ונבטי קטניות צבעוניים, שהטעם שלו בהחלט לא תמים. מפתיע, עשיר, מעניין, ממכר.

היו גם עלי גפן טעימים שניכר כי גולגלו ביד אוהבת, עוד סלט עלים ירוקים עם סלק, תאנים מיובשות, נבטי חמניה ואגוזי מלך. הטעם היה אפרודיזיאק מושלם ואני כבר התחלתי לדאוג.

סלט ירוק
סלט ירוק. רק נראה תמים

לכל זה התלוותה טחינה אדמדמה שהוכנה עם פלפלים קלויים ועליה נבזקה פפריקה. טחינה היא אהבה ישנה שלי – וכאן היא הצליחה לקבל טוויסט חצוף, נפלא, יצירתי וחדש.

ואז באה מנה של אורז שחור עם ירקות, שעועית אזוקי ושאר נפלאות, אורז שחור מלא? במסעדה? האם הגענו לאחרית הימים? מנה מושלמת, צבעונית וטעימה עד כדי כך שהרגשתי שעיני מצטעפות, ושרואים עלי הכל.

סלט אורז
אורז שחור עם קוביות דלעת, שעועית אזוקי,
עגבניות מיובשות וגבינת פטה

למזלי בשלב זה גל הציע קפה ואני קיבלתי רגע להתאפס על עצמי. במזה משתמשים בתערובת     costadoro, וזאת מטעמים רומנטיים ונוסטלגיים (או שמא זו הפרשנות שלי?). חזקה. רצינית. עם אמירה. האם היא כך תמיד, או שזה לכבודי? ההפוך עם הסויה עשה את העבודה.

לקינוח טעמתי מלבי על בסיס קרם קוקוס (הללויה, קינוח שאינו חלבי, סוף סוף!), ומעליו שבבי פיסטוקים וקוקוס. קינוחים אינם כוס התה שלי, אבל המלבי היה נהדר. לא, אני לא משוחדת בכלל.

מלבי
מלבי קרם קוקוס ולואיזה עם רוטב פירות
יער, עם פיסטוקים ושבבי קוקוס

יצאתי משם עם חיוך. קצת מרחפת, עם קצב לב מואץ משהו ועם התרגשות ששייכת רק לאהבה חדשה.
נכנסתי לאוטו וברדיו השמיעו, במיוחד בשבילי, את Paradise city. הדשא של מזה בהחלט ירוק יותר!

 

מזה, אחד העם 51א', תל אביב. טלפון: 03-6299753

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו
  1. רון

    וואו, מלבי לא חלבי בכלל זה נדיר. האם באמת הוא רק מחלב קוקוס?

    נראה לי שווה לקפוץ לשם לבדוק…

  2. גם אני טבעונית

    הייתי שם פעם והיה חריף ומלוח ושמנוני אז אולי כל זה טעים לך אבל בהחלט לט טבעוני..והקפה?

  3. מאור

    (דור גארי יורופסקי)

    פוסט נפלא, כל הכבוד.