Thymoquin_Fly
supherb_Fly

לביבות הודיות מסורתיות: אָלוּ טִיקִי

מאת: המתכון באדיבות דורית בן שמואל מ'הבית ההודי', ביישוב ספיר, הערבה התיכונה
זמן קריאה: < 1 דקה
ניחוחות של הודו אצלכם בבית - לביבה הודית מסורתית ברוטב צ'אטני ירוק

לביבה הודית מסורתית. צילום: דורית צלמת בערבה

Thymoquin_In

למי שחיפש טוויסט ללביבות של חנוכה, למי שמתגעגע לטעמים של הודו, ולמי שרוצה להעשיר את התזונה שלו בתבלינים חמים…

קבלו מתכון נהדר ללביבות "אָלוּ טִיקִי" חרפרפות בליווי רוטב צ'אטני מרענן.

למתכונים הודיים מסורתיים נוספים:

דוסה משיבולת שועל וירקות

צ'אי לחיזוק המערכת החיסונית

צ'פאטי – לחם הודי מסורתי

מתכון לביבות הודיות – אָלוּ טִיקִי

מצרכים ללביבות (כ-10 יחידות)

פירה מ-4-5 תפוחי אדמה

חצי כוס אפונה ירוקה

כפית מחית ג'ינג'ר

פלפל חריף קצוץ וכוסברה קצוצה, לפי טעמכם

חצי כפית פפריקה חריפה

כפית כוסברה טחונה יבשה

חצי כפית כמון

חצי כפית גראם מסאלה

מלח, לפי טעמכם

מצרכים לצ'אטני

צרור נענע

צרור כוסברה

פלפל חריף, לפי טעמכם

4 שיני שום

חצי כוס קוקוס טחון

חתיכה של ג'ינג'ר

חצי לימון סחוט

כפית מלח

מים, לפי הסמיכות הרצויה

הוראות הכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מערבבים את כל מצרכי הלביבות, ויוצרים מהם קציצות עגולות ושטוחות.

מסדרים בתבנית על גבי נייר אפייה.

מרססים את הלביבות בשמן ומכניסים לתנור.

מחכים מספר דקות עד שהלביבות מזהיבות, הופכים אותן לצד השני, מרססים שוב ומכניסים שוב לתנור.

מכינים את הצ'אטני: טוחנים את כל מצרכי הצ'אטני בבלנדר ומאחסנים בקופסה.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו