BARA_FLYL

Powered by WP Bannerize

BODY_B_FLYR

Powered by WP Bannerize

גראם מסאלה

מאת: ונו, יוגה של אהבה
הגאראם מסלה שמשמעותה "תבלינים חמים" (שנועדו לחמם את הגוף) היא צירוף של תבלינים מתוקים טחונים ומוסיפים אותה בסוף הבישול, לעתים ממש לפני ההגשה

גראם מסאלה

שיטת השחמתם של תבלינים בתוך גְהִי או שמן חם כדי להוציא את טעמם וניחוחם היא ייחודית לבישול הודי.

חומרים:

4 כפות  גרגירי כוסברה
2 כפיות גרגירי הל
2 כפות גרגירי כמון
1 כפית מסמרי ציפורן שלמים
2 כפות גרגירי פלפל שחור
2 מקלות קינמון (באורך 5 ס"מ)

 אופן ההכנה:

1.קולים כל אחד מהתבלינים בנפרד בתוך מחבת טיגון כבדה מברזל. מנערים את המחבת עד שהתבלין הופך לשחום ומדיף ריח קלוי-טרי.

2.לאחר הקלייה טוחנים ביחד את כל התבלינים לאבקה (במטחנה חשמלית).

3.מאחסנים את המַסָלה בצנצנת זכוכית אטומה, במקום קריר, אם התבלינים הם מאיכות טובה, ניתן לשמור את המסלה למספר חודשים.

תוספת לגאראם מסלה: מוסיפים חצי אגוז מוסקט מגורר דק.

השאירו תגובה: