bari14_Fly
Thymoquin_Fly

כרובית בתנור ברוטב קשיו

מאת: שרונה רומנו לזר – מנכ"לית חברת אורגניקזון
זמן קריאה: < 1 דקה
מתכון טבעוני, טעים וקל להכנה לכרובית ברוטב קשיו בציפוי פירורי לחם

כרובית אפויה. צילום: שרונה לזר

bari14_In

עכשיו זו העונה של הכרובית, אז בחרו לכם אחת טובה, וקבלו מתכון למנה נהדרת שמתאימה לכל ארוחה.

עוד מתכונים לכרובית בתנור:

גרסה נטולת גלוטן למתכון האהוב של כרובית עם פירורי לחם

מתכון וידיאו: כרובית צלויה עם טחינה וקארי

כרובית אפויה "מוקרמת" ללא חלב

מתכון כרובית ברוטב קשיו

מצרכים:

כרובית חלוטה –  30 דקות במים רותחים

פירורי לחם מוזהבים לא מתובלים

מלח גס

שמן זית

לרוטב :

150 גרם קשיו

כפית מלח

כוס חלב אורז ללא סוכר

שן שום

2-3 כפות חרדל דיזון גרגירים באיכות מעולה (למי שלא חובב חרדל, ניתן להחליף בכל תבלין אהוב בנדיבות קארי/ אורגנו/ טימין/ כמון)

שתי כפות שמן זית

אופן ההכנה:

יש להכניס את כל מצרכי הרוטב לנינג'ה/בלנדר עד שנהפך לרוטב סמיך (אבל לא מדי).

מפזרים על נייר אפייה אקולוגי מלח גס ומעט שמן זית, מניחים את הכרובית החלוטה, מורחים את רוטב הקשיו על כל הכרובית, ומפזרים מעל פירורי לחם.

מכניסים לתנור לארבעים דקות על 180 מעלות כשהכרובית מכוסה בנייר אלומיניום ממוחזר.

מסירים את הכיסוי ומשאירים בתנור לעוד רבע שעה על 200-220 מעלות שיהפוך לקריספי ואז מוציאים.

אפשר להכין כמות כפולה של רוטב כדי להגיש כמתבל לצד הכרובית.

המתכון באדיבות שרונה רומנו לזר – מנכ"לית חברת אורגניקזון, המשווקת בין היתר גם נייר אפייה אקולוגי,  נקי מכימיקלים, בריא וידידותי לסביבה.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו