In2024_Fly
supherb_Fly

כופתאות דלורית בחלב קוקוס וקארי

מאת: - התשובה לסובלים מכולסטרול, סכרת או בעיות עיכול
תבשיל מושלם בסיר אחד - ארוחה מפנקת ומשביעה

כופתאות דלורית בחלב קוקוס וקארי. צילום: pexels

Thymoquin_In

עם אורז בסמטי או בתוספת קינואה, התבשיל הבא הוא פשוט מושלם.

מנה נפלאה, כמו במסעדה.

למתכונים נוספים לארוחות בריאות ומשביעות:

פסטת אורז ברוטב שמנת סויה

פאייה ים תיכונית טבעונית

תבשיל תפוחי אדמה, סלק כתום וחומוס

מתכון כופתאות דלורית (או דלעת) בחלב קוקוס וקארי

מצרכים לכופתאות:

1 דלורית / 1 ק"ג דלעת

1 כוס קמח חומוס או קמח כוסמין

חצי כוס עלי כוסברה

כ-5 ס"מ ג'ינג'ר טרי

3 שיני שום גדולות

מלח ופלפל

אופציונלי: חצי פלפל ירוק חריף

מצרכים לרוטב:

400 מ"ל חלב קוקוס

4 עגבניות בשלות וטריות

חצי כוס שבבי קוקוס מיובש

1 בצל גדול

כף סילאן

תבלין קארי

מלח ופלפל

הוראות הכנה:

חותכים את הדלורית או הדלעת לקוביות (ללא הקליפה).

מבשלים כ-20 דקות במים רותחים לריכוך. מסננים ומצננים.

מועכים לפירה את הדלורית או הדלעת, וסוחטים היטב בידיים, כדי שלא יישארו נוזלים מיותרים.

מגררים את הג'ינג'ר בפומפיה, כותשים את השום וקוצצים את הכוסברה (ואת הפלפל החריף, אם אוהבים) ומוסיפים הכל לקערה יחד עם הפירה.

מוסיפים את הקמח, מתבלים בפלפל ומלח ומערבבים היטב.

מניחים נייר אפייה על מגש.

יוצרים מהתערובת קציצות בידיים ומניחים על המגש.

כעת מכינים את הרוטב:

קוצצים את הבצל ומזהיבים על ידי טיגון בסיר רחב.

חותכים לחצי את העגבניות ומוסיפים לסיר.

כשהבצל מזהיב, מוסיפים את שבבי הקוקוס והתבלינים, וממשיכים לטגן עוד כדקה.

מוסיפים את הסילאן ואת חלב הקוקוס, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.

מכסים ומבשלים כ-10 דקות.

מוסיפים את הכופתאות לרוטב, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל על אש נמוכה למשך רבע שעה.

מגישים עם קינואה או אורז בסמטי מלא או לבן.

צרו קשר עם BARYA מבית הודיה מלכה - עושים ריסטרט לבריאות שלך



    * שדות חובה




    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו