PassoverFocus_Fly
PassoverFocus_Fly

טראפלס שוקולד (כדורי שוקולד קרמיים מצופים)

מאת: אמבר רוגע
זמן קריאה: < 1 דקה

צילום: pixabay

Laisha_In

טראפלס שוקולד (כדורי שוקולד קרמיים מצופים)

חומרים לכ 20-25 כדורים קטנים:

1 כוס אבקת קקאו אורגנית לא-קלויה (92 ג')
10 כפות שמן קוקוס בכבישה קרה, מומס לכדי נוזל בחורף
14-16 כפות סילאן טבעי (לפי הטעם)
1 כפית קינמון – שטוחה
תוספת אופציונאלית: 2 כפות חמאת קשיו

אפשרויות גלגול:

אבקת קקאו יחד עם אבקת חרובים/ שבבי קוקוס ושקדים גרוסים/ ספירולינה ואבקת צ'ילי

הוראות הכנה:

לערבב היטב את אבקת הקקאו, שמן הקוקוס, סילאן וקינמון בקערה בעזרת כף או מטרפה, עד שנוצרת תערובת חלקה ללא גושים. למי שהטעם השוקולדי המריר חזק מדי, מומלץ להוסיף 2 כפות חמאת קשיו לתערובת. אם שמים תוספות כמו פיסות פירות יבשים או שברי אגוזים, יש להוסיף אותן לקערה ולערבב רק לאחר הערבוב הבסיסי.
להניח את הקערה מכוסה במקרר למשך כ4-5 שעות עד שהתערובת מתקשה (או כ45-60 דקות בפריזר). להכין קעריות עם חומרים לציפוי הטראפלז.
להוציא את הקערה מהמקרר/פריזר ולחלץ מהתערובת גושים קטנים בעזרת כפית. להדק בעדינות בעזרת האצבעות (יותר מאשר בעזרת כף היד) לצורת כדור, ולגלגל בקערית הציפוי הנבחר. להחזיר למקרר. הטראפלז יישמרו במקרר לפחות חודש בקופסה אטומה.
שימו לב: תערובת הטראפלז רכה ונוטה ללכלך ולהידבק לידיים! בזמן העבודה כדאי להוציא רק חלקים קטנים מהתערובת מהמקרר, להכין מספר כדורים, ואז להוציא עוד חלק.


אמבר רוגע

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו