טראפלס קקאו-תמרים טבעוניים ללא סוכר וללא גלוטן
בתור חובבת ממתקים, אני מוצאת שפינוקים מבוססי תמרים הם פינוק בריא וטעים, במיוחד בשילוב עם קקאו.
כדי ליצור קינוח דמוי טראפלס, הוספתי אגוז לוז בתוך כל כדור וציפיתי את הכדורים בשלוש תוספות שונות.
התוצאה הסופית היא לא רק טעימה אלא גם מהממת מבחינה ויזואלית.
ראו מטה את המתכון הכתוב + סרטון הדגמה.
לקינוחים בריאים נוספים:
סופלה שוקולד דל פחמימה וללא גלוטן
מתכון לטראפלס קקאו-תמרים
מצרכים ל-20-30 כדורים:
400 גרם תמר מג'הול
כף גדושה טחינה גולמית או חמאת בוטנים
2 כפות קקאו
20-30 אגוזי לוז שלמים
לציפוי:
רבע כוס קוקוס
רבע כוס אגוזים טחונים
3-4 כפות קקאו
הוראות הכנה:
קולים את אגוזי הלוז עלי ידי הקפצתם במחבת חמה דקה-שתיים עד חריכה קלה.
מוציאים מכל תמר את הגלעין ומעבירים את התמרים למעבד מזון עם קקאו וחמאת בוטנים.
מעבדים עד שמתקבלת עיסה אחידה.
שמים כל אחד ממרכיבי הציפוי בצלחת נפרדת.
לוקחים כף מהעיסה, משטחים אותה מעט, טומנים אגוז לוז ומסתירים אותו בעיסה. מכדררים את העיסה עם האגוז בתוכה לכדור קטן ומגלגלים בציפוי לבחירתכם.
כך עושים עד שנגמרת העיסה.
הטראפלס נשמרים היטב לזמן ממושך בכלי אטום במקפיא או במקרר.
מחפשים עוד מתכונים ללא גלוטן? פרטים על סדנת אפייה דיגיטלית ללא גלוטן של נעמה רן, שמיועדת לכל המשפחה – בכתבה כאן