In2024_Fly
supherb_Fly

טעים להכיר - סוכרתי בריא

מאת: מערכת EatWell
זמן קריאה: 3 דקות
הצצה להרגלי התזונה של תומר פפה, סוכרתי סוג 1, שמצליח לשמור על רמות סוכר מאוזנות בדם, בדומה לאדם שאין לו סוכרת

טעים להכיר את תומר פפה. צילום: אלבום פרטי

Laisha_In

תומר פפה מהווה מודל והשראה לסוכרתיים רבים.

כמי שאובחן בגיל 11 בסוכרת נעורים, נאלץ תומר להתמודד עם ההשלכות הקשות של חוסר איזון ברמות הסוכר, כולל אירוע אחד של חמצת.

כיום, לאחר שינוי באורח החיים ובתזונה, הוא מצליח לשמור על ערכי סוכר מאוזנים. אפילו יותר מאלה של חבריו שאינם סוכרתיים!

ב-24.3 הוא יגיע לכנס לנצח את הסוכרת לספר לכם איך הוא עושה את זה.

בינתיים דאגנו לכם להצצה לתפריט התזונה האישי שלו…

לאורחים קודמים במדור "טעים להכיר":

בתאל בר – אחות מוסמכת לטיפול בסוכרת

ד"ר מיכאל ויינפאס – רופא סוכרת והרבליסט קליני

עדינה בכר – דיאטנית בגישת התזונה הקטוגנית

התשובות של תומר פפה

מה המאכל שאתה הכי אוהב לאכול?

כל מאכל שלא מגיע אליי מוכן בקופסא או בשקית.

אני קונה רק גידול מקומי – בשר או ירקות, מבושלים בתנור, במחבת או כבושים.

מקפיד על רכישת גידול מקומי. צילום: pixabay

מקפיד על רכישת גידול מקומי. צילום: pixabay

מה האוכל המושלם לשבת בבוקר?

פנקייקים מקמח שקדים.

יותר טעים ממה שזה נשמע וזה דל מאוד בפחמימה.

תאר את ארוחת הבוקר הממוצעת שלך

וריאציה כלשהי של ביצים לצד ירק דל פחמימה או לצד גבינה שמנה.

אני פחות מגדיר את הארוחות שלי כארוחת בוקר/צהריים/ערב אלא – ארוחה ראשונה/שנייה/שלישית.

ההתנתקות הזו מהגדרת הארוחות שלי נתנה לי המון חופש בהתייחסות שלי לאוכל.

איזה מיתוס הכי גדול על תזונה אתה מכיר?

ההתעסקות בהרכב המזון במקום במקור המזון.

אנשים מדברים על: כן פחמימות/לא פחמימות, כן שומן/לא שומן, שומן מהחי/מהצומח.

הם לא מדברים על:

פחות מדברים על מה בדיוק עובר על המזון שלנו עד שהוע מגיע לצלחת. צילום: 123RF

פחות מדברים על מה בדיוק עובר על המזון שלנו עד שהוע מגיע לצלחת. צילום: 123RF

אני בטוח שאתם מכירים את זה: מתפרסם דוקומנטרי בנטפליקס שאומר "טבעונות זו הדרך" או "לאכול בשר זו התשובה".

אף אחד מהם לא מדבר על החשיבות של מקור התזונה שלנו.

כאילו אנחנו חיים בעולם אוטופי שבו הכל צומח וגדל ללא התערבות של בני אדם.

האנשים הבריאים בעולם אוכלים גם בשר, גם חלב, גם ירקות וגם פירות.

כל קבוצה עם המסורות שלה.

אותם אנשים אוכלים עונתית, מאדמות נקיות שלא עברו עיבוד, מזון שהם מגדלים ועל הדרך שולטים בכל שלבי הגידול.

הם בוודאי לא אוכלים מתוך קופסאות מזון שעבר עיבוד אינטנסיבי או כמו שאומרים היום – מזוון אולטרא מעובד.

לדעתי בשיח על תזונה, ביותר מדי מהמקרים מתעלמים משאלת מקור המזון.

איזה מאכל מעלה לך הכי הרבה זיכרונות?

הסופריטו של אמא שלי.

מה בחיים, אבל בחיים לא תאכל?

אוכל מעובד. הוצאתי אותו לפני כמה שנים מהחיים שלי.

אוכל מעובד כבר לא חלק מהתפריט. צילום: pexels

אוכל מעובד כבר לא חלק מהתפריט. צילום: pexels

איזה אוכל תיקח איתך ליום ארוך ולא צפוי?

בדיוק את האוכל שאני אוכל בבית.

אני חי על קופסאות האוכל שלי.

זו הדרך היחידה בה אני כסוכרתי, מצליח לשמור בכל מצב על הסוכר שלי מאוזן בדם, לרמות של אדם שאין לו סוכרת.

לארוז את האוכל שלי לכל מקום עוזר לי גם למנוע מראש "מעידות לא צפויות".

מה החטא האהוב עליך?

יכול להיות שעבור חלק מהקוראים זה יישמע לא כזה ביג דיל…

אבל קוביית שוקולד מריר מעל 85% מוצקי קקאו היא החטא היחיד שלי.

אני לא מאמין ב-'cheat days'.

אני חושב שכאשר אתה מקבל מהמזון את כל הנוטריינטים שהגוף מבקש, אתה נשאר שבע לזמן ממושך ואתה לא חוטא כי הגוף פועל על הדלק הנכון.

החטא היחיד: קוביית שוקולד מריר. צילום: pixabay

החטא היחיד: קוביית שוקולד מריר. צילום: pixabay

במי לבחור, דיאטנ/ית קליני/ת או נטורופת/ית?

דיאטן קליני, אבל כזה שחי את מה שהוא מאמין בו.

מה דעתך על המשפט: "זה לא מה שאתה אוכל – זה מה שאוכל אותך?"

אני מאוד מתחבר ואני מאמין שלא ניתן להפריד בין רגש לאוכל.

השאלה החשובה היא מה קדם למה?

האם משבר מנטלי קדם לאכילות בינג' או שבכלל אכילה בלתי נשלטת קדמה למשבר מנטלי שהוביל לאכילה בלתי נשלטת?

אני מאמין שבכל מקרה, בדרך כלל מדובר במעגל שוטה, וברגע שמצליחים לשבור אותו, אותו הוא הופך למעגל חיובי שרק הולך ומשתפר ככל שהזמן עובר.

המתכון המנצח של תומר פפה

יש לי מתכון לארוחה קלילה ופופולרית בקרב הסוכרתיים אותם אני מלווה ובקרב העוקבים שלי.

"חביתאדו"- חביתה משודרגת לצד אבוקדו חתוך. מתכון מזין, טעים קליל

חביתאדו - ארוחה מנצחת לסוכרתיים. צילום: תומר פפה

חביתאדו – ארוחה מנצחת לסוכרתיים. צילום: תומר פפה

רכיבים:

3  ביצים

2  כפות שמנת 38% (לא חובה אך מאוד מעדן את הטעם)

כף וחצי חמאה

¼ כוס גבינת פרמזן מגורדת

1  אבוקדו הס בשל וטרי, קלוף וחתוך לפרוסות

הוראות הכנה:

מניחים על מחבת חמימה את החמאה ומחממים על אש בינונית.

שוברים את הביצים למחבת, מוסיפים את השמנת ומערבבים את כל הרכיבים תוך בישול עם (כף עץ, לא סיליקון).

מבשלים את הביצים ומערבבים עד שהחלק העליון כמעט מתייצב.

מעל חצי מהחביתה המוכנה מפזרים את הפרמזן ומקפלים.

מחליקים את החביתה המוכנה מהמחבת לצלחת בעזרת כף העץ.

מעל החביתה המוכנה מתבלים לפי הטעם במלח ים איכותי.

הצעת הגשה: להגיש לצד גבינת שמנת טובה ושמנה עם קצת מלח ים מעל.

* ניתן להוסיף ביצים ולהגדיל את יחס שאר הרכיבים, תלוי עד כמה אתם רעבים (או כמה אנשים הריחו את המנה המוכנה ודרשו תוספת).


רוצים לשמוע את סיפורו העוצמתי של תומר פפה וללמוד כיצד כל סוכרתי יכול וזכאי להתאזן לרמות של אדם שאין לו סוכרת?

בואו לפגוש אותו ב-24.3 בכנס הגדול למניעה וטיפול בסוכרת.

לפרטים והרשמה הכנסו לאתר כנס לנצח את הסוכרת.

גולשי EatWell זכאים ל-30 ש"ח הנחה בהקלדת קוד קופון: 1313

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו