LiveWell_Fly
Bari15_Fly

זמן תירס

תירס הוא דגן נפוץ ואהוב על ילדים ומבוגרים כאחד. מהם יתרונותיו והאם הוא מהווה אלטרנטיבה בריאה לתזונה בקיץ?

קלח תירס. צילום: החברה לפיתוח הגליל

Bari15_In

התירס נמנה על קבוצת הדגנים, והוא בעל ערכים תזונתיים רבים:

קלח תירס בינוני מבושל מכיל כ-100 קלוריות וכ-21 גרם פחמימות.

למתכוני תירס בריאים:

מאפה פסטה כוסמין ותירס

סלט תירס ואצות וואקמה

מרק תירס סמיך

תירס תוצרת הארץ – עכשיו זה הזמן!

על פי חברת ג"ג של החברה לפיתוח הגליל, קטיף התירס המתוק בגליל החל בתחילת יולי ויימשך השנה עד סוף אוגוסט. היבול צפוי לעמוד על כ-20,000 טון.

זני התירס המרכזיים השנה בגליל הם תירס מתוק רגיל ותירס מסוג "סופר סוויטי" שנחשב לדל קלוריות וטעמו מתוק במיוחד.

רוב התוצרת מיועדת לשוק המקומי ותשווק לחנויות במהלך כל השנה.

סך הכל, היקף שטח גידול התירס בעמק החולה בגליל העליון הוא כ-19,000 דונם.

מפיתוח הגליל נמסר כי בכפוף לאמנת הכבול, להבטחת איכות מי הכינרת – נדרש בשטח אדמות כבול (שם היה פעם אגם החולה), גידול ירוק כל השנה.

זריעת התירס בעמק החולה החלה בחודש אפריל ונמשכה עד יוני .הקטיף החל, כאמור, בתחילת יולי ואמור להסתיים בסוף אוגוסט-תחילת ספטמבר.

קטיף תירס בגליל העליון. צילום: הייב פייסל

קטיף תירס בגליל העליון. צילום: הייב פייסל

סך הכל בארץ נזרע תירס למאכל בשטחים המשתרעים על פני כ-40,000 דונם.

הגידול הוא בעיקר בגליל העליון,  בגליל המערבי, בדרום רמת הגולן, בעמק יזרעאל, בעמק חפר וכן באזור עמק בית שאן, שם זורעים מוקדם יותר (בחודש פברואר) וקוטפים כבר בסוף מאי, עקב מזג האוויר השונה באיזור.

כל אלה יחד צפויים להניב כ-80,000 טון תירס.

בנוסף, ברחבי הארץ כ-140,000 דונם תירס המיועד לתחמיץ לרפתות.

המידע באדיבות חברת ג"ג של החברה לפיתוח הגליל – בעלת צי חקלאי וציוד כבד, מתקדם, לעבודה חקלאית בגידולי שדה

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו