הסלט שיכול להחליף ארוחה
אפשר להתמלא מסלט בלבד, בלי לחם ליד?
בהחלט!
הסלט הבא הוא עשיר ומשביע, ועומד כארוחה שלמה בפני עצמו.
מכיוון שירקות שורש נשמרים טוב יותר מאשר ירקות אחרים, הסלט הזה גם מהווה פתרון נהדר למי שלוקח איתו ארוחת צהריים לעבודה.
מתכונים לסלטי בריאות נוספים:
סלט דלורית וקוביות טופו / גרגרי חומוס
מתכון לסלט שיכול להחליף ארוחה
מצרכים:
1 קולרבי
1 גזר
2 ענפים של סלרי
1 שומר
כוס עדשים מבושלות ומסוננות
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה היטב
1 סלק קטן
150 גרם טופו או גבינת פטה טבעונית
לרוטב:
רבע כוס מיץ לימון
גרידת קליפת לימון מחצי לימון
רבע כוס שמן זית
2 כפות חומץ תפוחים
כף סילאן
כפית חרדל
2 שיני שום כתושות
מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות הכנה:
קולפים את הקולרבי והגזר וחותכים אותם לגפרורים או מגררים גס.
פורסים את ענפי הסלרי דק ואת השומר לגפרורים
שמים את כל מרכיבי הסלט בקערה, מלבד הסלק והטופו / הגבינה הטבעונית.
מפזרים מלמעלה גבינת פטה טבעונית מפוררת, או צורבים את הטופו על הגריל ומפזרים מעל (לא חובה, הסלט מאוד טעים גם בלי).
שמים את כל רכיבי הרוטב בצנצנת, סוגרים אותה היטב ומשקשקים.
יוצקים את הרוטב מעל הסלט ומערבבים.
קולפים את הסלק וחותכים לגפרורים או מגררים גס ומוסיפים מעל.
מערבבים שוב בעדינות ומגישים.
אהבתם את המתכון? מעוניינים במתכונים נוספים ללא גלוטן? פרטים על סדנת אפייה דיגיטלית של נעמה רן שמתאימה במיוחד למשפחות הנמנעות מגלוטן בכתבה כאן