הונאת האספרטם
בארה"ב מדי שנה מאובחנים כמעט 38 אלף חולי סרטן הלבלב – כ-34 אלף אנשים מתים מדי שנה ממחלה זו. מחקר שנערך בסינגפור ונמשך 14 שנים, מלמד ששתיית משקאות קלים ממותקים היא הסיבה העיקרית להתפתחות סרטן בלבלב.
במחקר השתתפו בו 60 אלף אנשים ששתו שניים או יותר משקאות ממותקים בשבוע. תוצאות המחקר היו חד משמעיות: צריכת משקאות זו, הנראית לרבים כמתונה, העלתה ב-87% את הסיכון ללקות בסרטן הלבלב.
לדברי החוקרים, הכמות הגבוהה של סוכר מסוג פרוקטוז המופק מסירופ התירס הוא זה שתורם להתפתחות סרטן הלבלב.
הסיכון שבשתיית משקאות ממותקים לא טבעיים ידוע כבר שנים רבות. הם מכילים כמות פרוקטוז גבוהה ויש בהם גם חומצה זרחנית שגוזלת מינרלים מן העצמות וגורמת לאוסטיאופורוזיס מצד אחד ולהיווצרות אבני כליה מאותו סידן שיצא מן העצמות.
משקאות דיאט מכילי אספרטם או סוכרלוז גרועים לא פחות. הם מעלים סיכון לכאבי ראש, הפרעות קוגניטיביות ויכולים אף להוביל לעיוורון. במהלך השנים הוגשו ל- FDA יותר תלונות על אספרטם מאשר לגבי כל תוספי המזון הנהוגים בארה"ב ביחד!
נזקי האספרטם
אספרטם משולב בארה"ב ביותר מ-6,000 מוצרי מזון ומשקאות. הוא מוצג כממתיק דל קלוריות וללא סוכר, אולם זוהרו הועם במידת מה בגלל דיווחים על תופעות הלוואי הנקשרות בצריכתו.
שני שלישים מתופעות הלוואי שלו הן נוירולוגיות. שליש נוסף נקשר להפרעות במערכת העיכול. בנוסף הוא גם גורם להלוצינציות, עוויתות ושיתוקים, בחילות, הקאות וכאבי פרקים. הוא יכול לגרום גם לתופעות לוואי הרבה יותר חמורות. כיצד, אם כן, אושר האספרטם לשימוש בני אדם בצורה כה נרחבת?
אספרטם הינו תוסף המזון השנוי ביותר במחלוקת. אישורו ע"י FDA נדחה פעמים רבות, עד שבעקבות לחץ פוליטי-כלכלי הוא אושר. קשה להסביר זאת מאחר וקודם לכן הוא הוגדר על ידי הפנטגון כחומר לוחמה כימי שמרעיל אנשים. ב-30 שנות השימוש בו, לפחות מיליון אנשים בארה"ב לבדה נפגעו ממנו בדרגות חומרה שונות. אסור היה לתת לחומר כזה להיכנס לשרשרת המזון האנושית.
אספרטם נמכר לאזרחים תמימים תחת שמות שונים, נוטרה סוויט, קנדיל או אמינו-סוויט. בארה"ב אפשר למצוא אותו במשקאות קלים, במסטיקים, טבליות המתקה, מזונות דיאטטיים, דגני בוקר, ריבות, ממתקים, תוספי ויטמינים ותרופות ללא מרשם. חשוב לציין שהחברות הרציניות המייצרות ויטמינים לשוק של שוחרי הבריאות לא משתמשות בו.
אין גדולה מהונאת האספרטם: האג'נדה העומדת מאחוריו כבר שנים רבות מנסה בכל צורה לגרום לאדם להאמין שאספרטם איננו מסוכן, הוא בסך הכל ממתיק המורכב משתי חומצות אמיניות הכרחיות, שכבר נמצאות ממילא בתפריטנו. הם מנסים לומר שמוצר זה מספק את הטעם הנכסף, מתוק, שיש בסוכר, אבל ללא מגרעותיו של זה האחרון. שום דבר לא רחוק מן המציאות יותר מזה.
איך אספרטם הורס את הבריאות
הפגיעה של אספרטם מתבטאת בתופעות שונות. כאמור, תלונות על נזקי האספרטם עולות במספרן על תלונות לגבי כל תוספי המזון ביחד. FDA הוציא לפרסום פחות מ-1% מכלל התלונות שהגיעו אליו. נזקיו פגעו בלפחות מיליון בני אדם. למרבה הצער, מרבית הרופאים לא מכירים את הנזקים של חומר זה וכאשר אדם מתלונן על תופעות לוואי שיש לו בעקבות השימוש באספרטם, הרי שתופעות אלו יכולות להיות דומות לתופעות של שלל מחלות: טרשת נפוצה, ארטריטיס, סינדרום עייפות כרונית, לופוס, מחלת פרקינסון, רגישות לכימיקלים, הפרעות קשב ולמידה, דיכאון, הפרעות נפשיות, סוכרת והפרעות הנלוות אליה, מומי לידה, לימפומה ותת פעילות של בלוטת התריס.
משקאות ממיצי פירות, גם אם הם מפוסטרים, לא נמצאו גורמים לאותן מחלות ונזקים שהוזכרו פה. ברור שהאלטרנטיבה היותר טובה היא שתיית מיצי פירות טריים, או טוב מזה, אכילת פירות אורגניים וטריים בעונתם.
אני גרתי הרבה שנים בצפון אמריקה, וכמובן אהבתי לאכול דגני בוקר, או באנגלית CEREAL.
אגיד דבר אחד, ללא כל ספק==כל הדגני בוקר מיוצרים בארץ, בארה'ב…כולם ללא יוצא מין הכלל – רעלים.
מספיק רק להביט על רשימת הרכיבים כדי להבין שרוב הרכיבים הם זבל, רעל, כימיכלים שפוגעים בבריאות בצורה בלתי רגילה.
למה ?
דבר אחד – דגנים לא אורגניים. זה אומר שהם מכילים די הרבה חמרי הדברה. זה רעל מס'1.
דבר שני – חוץ מדגנים היצרנים מכניסים עוד רעלים כמו, חומר משמר בכל מיני צורות בכל מיני שמות. צבעי מאכל….ועוד שורה ארוכה של רכיבים שהם למעשה כימיכלים.
אז אם אוהבים לאכול דגנים, יש דרך יחידה להימנע מרעלים בדגני בוקר רגילים = לאכול דגני בוקר אורגניים בלבד.
אני מכיר רק הברה אחד בצפון אמריקה, ואני בטוח אין יותר טובה ממנה בעולם – זאת Nature Path.
זאת חברה קנדית, המשווקת את מוצרים שלהם בכל העולם, כולל בארץ.
כל הדגני בוקר שלהם המ אורגניים 100%, רכיבים הכי טובים, והם מגדלים את הכל בעצמם.
אבל…המוצרים שלהם בארץ לא בין הכי טובים שלהם. אלה בין הכי פחות פופולריים.
בחנות עדן טבע מרקט יש רק אלה.
אני מציע לבקר באתר של הברה לראות איזה מבחר גדול הם מייצרים.
שתי מוצרים הכי טובים שלהם:
Flax Plus
Mesa Sunrise(בלי גלוטן)
יש עוד כמה, אבל אלה נימכרים הכי הרבה, והם הכי טובים.
חברה שניה שאני היתי רוצה לציין: Food For Life
http://www.foodforlife.com
מה שמיוחד במוצרים שלהם – הם עשויים מנבטים(sprouts)
המוצר הכי מפורסם שלהם זה לחם EZEKIEL.
לחם זה הוא מנבטים, בלי קמח, בלי שמרים כמובן.
ודגני בוקר שלהם אותו דבר – מנבטים, אין קמח. רק רכיבים הכי בריאים, הכי טובים לגוף בן אדם, וכמובן הכל 100% אורגני.
לגבי איך לאכול דגני בוקר: חלב??? לא!
למה ?
כי חלב רגיל – מפוסטר דבר ראשון.
זאת אומרת – אין בו שום דבר תזונתי. הכל הוצא בתהליך פיסטור.
דבר שני, בגלל שפרות גודלות כמו במחנה ריכוז, נותנים אנטי–ביוטיקה, סטרויידים, הורמונים…אז זה לא חלב, זה ר–ע–ל.
אז עם מה לאכול…? יש כל מיני חלבים מין הצומח, מאגוזים…
רק לא סויה. סויה גם ר–ע–ל.
אם אתם רואים חלב סויה מחנויות, זה לא אומר שזה בריא. לא!! לא !! לא!!!
תקראו, תלמדו. אז תידעו למה.
לבריאות!
לד"ר אוכברג, אני מקדמת בריאות ואחות ומרצה בכל הארץ על כמה נושאים חשובים לבריאותנו. אחד מהנושאים המרכזיים בהרצאותיי הם הרעלים המכונים "ממתיקים מלאכותיים" ובמיוחד הרעל אספרטיים.אודה לך מאוד אם תשלח לי פרטים על המחקר שיאפשרו לי לקרא אותו בשלמותו ואולי גם להוסיף שקף אודותיו.
לזלמן, תודה על המידע החשוב שחלקת איתנו. אחפש את המוצרים עליהם אתה ממליץ.
הרבה שמעתי, הרבה קראתי על זה, ונדהמתי כאשר חברה נתנה לי כדורים נגד כאב גרון שקנתה ללא מרשם-בין המרכיבים מופיע אספרטם….. השאילה שלי – למה זה קורה? מי בודק? מי אחראי על התופעות עתידיות?
למרבה הצער התשובה היא שזה נעשה לא בטעות,הגורמים אשר אחראיים יודעים זאת הרבה לפנינו.
זה כמו שיש 100 דרכים לרפא סרטן קשה בצורה שלא פוגעת קשה באדם כמו כימוטרפיה , יש בסיס להניח כי הפגיעה מכוונת ביותר.