Bari15_Fly
LiveWell_Fly

ההמבורגר המנצח

איך מכינים המבורגר צמחוני מנצח, שיהיה גם טעים, גם מזין וגם לא מתפרק על הצלחת או בתוך הלחמניה? שלוש נטורופתיות נותנות לנו את הגרסה שלהן לקציצה המפורסמת. ויש גם גרסה מפתיחה עם תירס ומשמשים מיובשים

צילום: RF123

Bari15_In

המבורגר אורז מלא, משמשים ותירס / ליה שומרון, יועצת קולינרית

מרכיבים:

1 כוס אורז מלא
1/2 כוס עדשים שחורים
1/3 כוס גרעיני חמנייה קלופים וקלויים קלות
1 בצל קצוץ
1/2 כוס משמשים יבשים חתוכים לרבעים
1/2 כוס גרעיני תירס מוכנים לאכילה (עדיף קפואים שבושלו קלות במים עם מלח)
1 שן שום כתושה
2 כפות סויה (עדיף מסוג תמרי)
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
1/2 כפית קינמון (לא חובה)

הוראות הכנה:

1. שוטפים את האורז המלא ושמים אותו בסיר בינוני עם 1/2 2 כוסות מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה כ – 50 דקות עד שהוא רך מאוד ואין יותר מים בסיר (אפשר אפילו לבחוש פעמיים בזמן הבישול).

2. שוטפים את העדשים ושמים אותם בסיר קטן עם 1/2 1 כוסות מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ – 30 דקות עד לריכוך.

3. במעבד מזון שמים תחילה את גרעיני החמנייה ומעבדים, מוסיפים את יתר המרכיבים, כולל העדשים והאורז? ומעבדים מעט, רק עד לקבלת עיסה אחידה אך לא חלקה מדי.

4. משמנים תבנית שקעים ודוחסים פנימה מהעיסה שנתקבלה עד לגובה של 1.5 ס"מ. (אפשר גם בידיים רטובות ליצור קציצות שטוחות ולהניח אותן בתבנית על נייר אפייה משומן).

5. מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה בינונית ואופים כ – 30 דקות או עד שהשכבה העליונה מתחילה להתייבש.

6. מצננים בתבנית.

המבורגר צמחוני מעדשים שחורות / שירי מזור, נטורופתית

החומרים:

100 גר עדשים שחורות גדולות
500 פיטריות (במתכון הזה 3 מהפיטריות היו מגה פורטובלו) חתוכות למרובעים גסים (ללא הרגל)
1 שן שום קצוצה
1 ביצה
1 בצל
חצי פלפל ירוק חריף קצוץ
חצי כוס קמח תפו"א
שמן זית
מלח
תערובת תבלינים "גריל עוף" טבעית מחנות טבע או חנות תבלינים

הכנה:

1. מבשלים את העדשים בהרבה מים, עד להתרככות. מסננים ומעבירים לקערה.
2. מאדים את הבצל בשתי כפות שמן זית עד להזהבה ומוסיפים את שן השום הקצוצה, הפלפל החריף והפטריות ומערבבים היטב. מוסיפים קמצוץ מלח וממשיכים לערבב עד שהפטריות מתכווצות מעט. מוסיפים את העדשים וממזגים טעמים.
3. מעבירים למג'ימיקס את כל התערובות, מוסיפים תבלין "גריל עוף" וקמח תפו"א ומפעילים את המכשיר בפולסים קצרים. מוסיפים ביצה וממשיכים את הפעולה. אם התערובת נוזלית מדי מוסיפים עוד קצת קמח תפו"א.
4. מעבירים את התערובת לקערה ויוצרים קציצות המבורגר דחוסות. על מחבת (עדיף מחבת פסים מברזל) בוזקים מעט שמן זית, מניחים קציצה אחת כדי לראות אם היא יציבה ורק אחרי שהיא צרובה מצד אחד היטב ואין סיכוי שהיא תתפרק הופכים אותה לצד השני.
5. להגיש על לחמנייה מקמח מלא/כוסמין מלא עם טחינה וסלט ירקות.
שירי מזור, נטורופתית (N.d R.Na 10297), מטפלת ברפואת צמחים (Master Herbalist), מתמחה בתזונה ובישול בריא ומלמדת ברשת פור שף.

המבורגר עדשים ירוקות וגרעיני חמניה / נירה שניידר, יועצת תזונה, M.A.

חומרים:

3/4 כוס עדשים ירוקות מונבטות או מושרות (24 שעות)
1 כוס זרעי חמניה מושרים ( 2- 4 שעות)
2 גזרים מגוררים על פומפיה דקה
1/2 בצל קצוץ
2 גבעולי סלרי קצוצים דק
2 שני שום קצוצות
1 גבעול בצל ירוק קצוץ
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות מיץ לימון
1 כף רוטב סויה טבעי אורגני
מלח ים אטלנטי, פלפל, אורגנו.

הכנה:

לאחד את כל המרכיבים למעבד מזון ולטחון עד לעירבוב מלא של כל המרכיבים.
ליצור עיגולים בעובי של 1 ס"מ ובקוטר של 8 – 10 ס"מ, לשטח על רשת הייבוש ולייבש (8-12) שעות. או בתנור רגיל על חום נמוך מאודלאתר של נירה שניידר

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו
  1. שלמה איזגייב בפייס

    כמה קלוריות?
    כמה חלבונים למאה גרם?
    מה אחוז של השומן אם זה רווי או לא למאה גרם?
    האם יש בזה ויטמינים או עשיר בקונפלקס ויטמין B?
    אני רוצה לאכול אוכל שמחליף את הבשר עם אפשריות יותר יעילות מהבשר ולא להוריד מהאיכות של האבות המזון אשר נכנס לגופי