metabolix_Fly
Bari15_Fly

דברים שלא ידעתם על אבטיחים

מאת: ענת רשף גלעד - פירותנית, בעלים ומנכ"לית משותפת של 'הענתיות' - פלטפורמה לרכישה ישירה של פירות וירקות הישר מהחקלאי לצרכן
זמן קריאה: 2 דקות
עובדות מדהימות על אבטיחים, טיפים לבחירת הפרי המושלם ומתכון מפתיע ומיוחד

דברים שלא ידעתם על אבטיחים. צילום: pixabay

metabolix_IN

האם יש משהו שמסמל את הקיץ הישראלי בצורה מושלמת יותר מאבטיחים?

הפרי המתוק, המרענן והפריך הזה – הוא הפינוק האידיאלי עבור ימי הקיץ החמים.

האם הוא גם בריא?

הנה כמה עובדות מעניינות שכדאי לדעת:

בן דוד של המלפפון

האבטיח הוא בן למשפחת הדלועיים, בדומה לדלעת, המלפפון המלון.

במשפחה זו מגוון רחב של סוגים ויותר מ-1,600 מינים!

הפתעה! האבטיח והמלפפון בני אותה משפחה. צילום: pexels

הפתעה! האבטיח והמלפפון בני אותה משפחה. צילום: pexels

יותר מ-90% מהאבטיח הם בעצם מים, אבל לא רק…

הסיבה שהאבטיח מרענן כל כך היא תכולת המים הגבוהה שלו.

בנוסף, האבטיח עשיר במגוון של מינרלים, ויטמינים ורכיבים חיוניים המחזקים אותנו מבפנים, לדוגמה:

אבטיח מספק תחושת שובע

הודות לתכולת המים הגבוהה, האבטיח מרווה ביעילות את הצמא שלנו ומשלים את צריכת הנוזלים היומית. הדבר מסייע לנו גם להרגיש שבעים.

האבטיח – אהוב כבר למעלה מ-4,000 שנה

לאחרונה, בשנת 2021, חוקרים נתקלו בתגלית יוצאת דופן במצרים.

בין ציורי הקיר הקדמונים שנחשפו, ציור אחד מסוים משך מיד את תשומת ליבם, שכן נראה שמצויר בו האבטיח שאנחנו מכירים.

ציור עתיק זה, שלדעת החוקרים נוצר לפני כ-4,000 שנים, משמש עדות לכך שגם המצרים הקדמונים נהנו ככל הנראה מהפרי הקיצי המושלם.

טיפים לבחירת האבטיח המושלם

חפשו כתם צהוב גדול

אבטיח איכותי יציג כתם צהוב גדול על קליפתו.

זהו "כתם השדה", המעיד כי האבטיח קיבל חשיפה מספקת לשמש בזמן גידולו.

בדקו את המשקל

אבטיח כבד ביחס לגודלו הוא סימן טוב.

משקל גבוה מצביע על תכולת מים גבוהה, מה שמבטיח אבטיח מתוק ועסיסי.

הקשיבו לצליל

טפחו קלות על האבטיח. צליל עמוק וחלול מעיד על אבטיח בשל ואיכותי.

הרגישו את האבטיח

האבטיח צריך להיות קשה ומוצק למגע. אם הוא רך או גמיש, זה עלול להעיד על תחילת תהליך ריקבון.

לדעת לבחור את האבטיח הנכון. צילום: pexels

לדעת לבחור את האבטיח הנכון. צילום: pexels

האבטיח – אהוב במיוחד על הישראלים

לפי נתוני משרד החקלאות, הישראלים צורכים בכל עונה בממוצע כ-25 ק"ג אבטיחים!

על מנת למלא את הדרישה הזו, מגדלים החקלאים הישראלים בממוצע 100 טון של אבטיחים בשנה.

בארץ תנאים אידיאליים לגידול אבטיחים, שזקוקים לחום ושפע של אור שמש.

למרות הקשיים שאיתם התמודדו במהלך השנה, החקלאים הישראלים גידלו בהצלחה גם הפעם אבטיחים טעימים ומתוקים במיוחד.

האבטיח תופס חלק נכבד בתרבות הישראלית: הוא מופיע בשירים, בסיפורים ומהווה מצרך חובה בכל פיקניק משפחתי.

הודות לתכולת המים הגבוהה שלו, האבטיח הוא בחירה מצוינת להתמודדות עם האקלים הישראלי הלוהט ומספק לנו שפע של נוגדי חמצון, ויטמינים ומינרלים חיוניים.

אני מזמינה אתכם לחגוג את הפרי המדהים הזה ולהראות את תמיכתכם בחקלאות המקומית!

למאמרים קודמים בנושא אבטיחים:

אבטיח – האם אתם אוכלים אותו נכון?

ממש לא רק סוכר ומים

בחנו את עצמכם: מה אתם יודעים על אבטיח?

מתכון מפתיע עם אבטיח

האבטיח יכול להשתלב מגוון רחב של מתכונים. הנה מתכון ייחודי ומרענן:

סביצ'ה אבטיח

סביצ'ה אבטיח. צילום: יח"צ

סביצ'ה אבטיח. צילום: יח"צ

מצרכים:

3 כוסות קוביות אבטיח

בצל סגול

חצי אבוקדו

צרור נענע

פלפל חלפיניו (לא חובה)

כף שמן זית

2 כפות מיץ ליים טרי

חצי כפית מלח

הוראות הכנה:

קצצו דק את הבצל ושימו בקערה.

חתכו לקוביות את האבוקדו והוסיפו גם אותן.

הוסיפו גם את הנענע והחלפיניו.

ערבבו היטב, ותבלו בשמן זית, מיץ ליים ומלח.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו