בלינצ'ס מכוסמת ירוקה עם טחינה ועדשים
מנה טעימה ומשביעה.
הבלינצ'ס העשוי מכוסמת נטול גלוטן, והמילוי הופך את המנה לנהדרת ממש.
בא לכם בלינצ'ס בסגנון אחר? ראו מתכונים נוספים:
בלינצ'ס עם קרם שקדים, תמרים ותפוחים
בלינצ'ס קמח מלא במילוי קרם חצילים
מתכון בלינצ'ס מכוסמת ירוקה עם טחינה ועדשים
מצרכים:
כוס כוסמת ירוקה יבשה
כוס מים
תיבול לפי הטעם (ההמלצה שלי: מעט מלח הימלאייה, פפריקה מתוקה, פלפל שחור, כמון וכורכום)
כוס עדשים שחורות
טחינה (אפשר גם להכין לבד)
עגבניה
עלי בזיליקום
הוראות הכנה:
משרים למשך שעתיים את הכוסמת בקערה מלאה במים, מסננים ושוטפים היטב.
מבשלים בינתיים את העדשים השחורות, לפי ההוראות.
טוחנים באמצעות בלנדר / בלנדר מוט את הכוסמת עם כוס המים והתבלינים, עד שמתקבלת בלילה חלקה.
מחממים מחבת.
יוצקים באמצעות מצקת את הבלילה ומשטחים.
כאשר מתחילות להופיע בועות והבלינצ'ס מזהיב, הופכים לצד השני, משאירים דקה ומעבירים לצלחת.
ממשיכים להכין בלינצ'סים נוספים באותה דרך.
לפני ההגשה מורחים על כל בלינצ'ס טחינה, מוסיפים את העדשים המבושלות, פרוסות עגבניה ומעט עלי בזיליקום.
מגישים ונהנים. בתיאבון!