בחנו את עצמכם: מה אתם יודעים על קטניות?
לפניכם 5 משפטים העוסקים בקטניות.
לגבי כל משפט שמופיע בהמשך, נסו להחליט: האם לדעתכם מדובר בעובדה נכונה או בטעות נפוצה?
בסיום השאלון תוכלו לבדוק את התשובות שלכם, לעומת תשובותיו של ד"ר מארק היימן המופיעות מטה.
#1 קטניות הן המזון הבריא ביותר.
#2 בתקופה הפרה-היסטורית בני האדם ליקטו קטניות, ולכן הן חלק מהתזונה הפליאוליתית.
#3 קטניות מכילות רעלים שלא ניתן להימנע מהם.
#4 אל תאכלו קטניות אם אתם סובלים מסוכרת מסוג 2.
#5 פולי סויה הם מזון על.
למאמרים קודמים בנושא קטניות:
מהו המזון שיסייע לכם להאריך חיים?
זה המזון שהפחית את הסיכון ליתר לחץ דם
התשובות של ד"ר היימן: כל האמת על הקטניות
#1 לא נכון.
קטניות מכילות סיבים ומינרלים והן מקור לחלבון ופחמימות עבור צמחונים.
אולם, הן עלולות להכיל גם חלבונים דלקתיים שגורמים לדלקת אצל חלק מהאנשים הסובלים ממחלות אוטואימוניות.
#2 לא נכון.
קטניות הן מזון שמוכר לנו כבר 10,000 שנה, מאז התפתחותה של החקלאות, מה שהופך אותן לתוספת חדשה יחסית לתזונת האדם.
#3 נכון ולא נכון.
קטניות מכילות לקטינים ופיטאטים, שעלולים לפגוע בשכבת הציפוי הפנימית של המעי ולמנוע מאיתנו לספוג את כל הרכיבים התזונתיים החיוניים לנו.
אבל יש דרכים שבאמצעותן ניתן לנטרל את החומרים האלה.
#4 נכון.
קטניות יכולות להיות מועילות ומזינות עבור אנשים רבים.
עם זאת, הן מכילות כמות משמעותית של עמילן, ולכן עלולות להשפיע לרעה על אנשים הסובלים מטרום סוכרת, סוכרת מסוג 1 או סוכרת מסוג 2.
#5 נכון ולא נכון.
פולי סויה נחשבים לעיתים קרובות למזון בריאות.
ואכן, יש יתרונות לאכילת צורות מסוימות של סויה אורגנית, כמו טמפה או טופו.
אבל מוצרי סויה לא אורגניים שהונדסו גנטית הם מזונות בעייתיים.
למרות הבטחתן של היצרניות הגדולות שמזון מהונדס גנטית הוא בטיחותי לאכילה, הממצאים המחקריים הניבו תוצאות סותרות.
האם לא כדאי שנוכיח שאפשר לאכול אותם ללא חשש לפני שנשים אותם על הצלחת שלנו?
אהבתם את השאלון על קטניות?
אל תפספסו את השאלון הקודם של ד"ר מארק היימן בנושא פירות!
השאלון לקוח מתוך הספר "מזון – מה כבר נשאר לנו לאכול?" מאת ד"ר מארק היימן שיצא לאור בהוצאת פוקוס