bari14_Fly
himalayaKrem_Fly

בוריטו ירקות צלויים, שעועית שחורה, גוואקמולי וסלסה

מאת: זהר לוסטיגר בשן
זמן קריאה: < 1 דקה
גם הבוריטו הוא למעשה טורטיות ממולאות – אבל הן אינן נאפות בתנור. אפשר להכין הכל מראש, ושכל אחד יגלגל לעצמו את הטורטייה שלו.

צילום : 123RF

Thymoquin_In

מצרכים:

8 טורטיות גדולות
4 כוסות (כ-400 גרם) שעועית שחורה מבושלת ומפוררת קלות במזלג

 

לתערובת הירקות:

2 קישואים חתוכים למקלות שטוחים
1 בצל חצוי לאורך ופרוס דק (לחצאי עיגולים)
1 פלפל ירוק פרוס לרצועות דקות
2 כוסות (כ-200 גרם) פטריות פרוסות
4 כפות שמן זית
2 כפות אורגנו טרי קצוץ מלח ופלפל

 

לגוואקמולי:

1 אבוקדו בינוני מעוך במזלג
1/4 בצל קצוץ דק
1 בצל ירוק קצוץ מיץ מ-1 לימון
מלח ופלפל
1/4 כפית פלפל חריף קצוץ (לא הכרחי)

 

לסלסה:

3 עגבניות קצוצות דק
1/2 בצל סגול קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות דק או כתושות
1/2 פלפל חריף קצוץ או 1 פלפל צ'יפוטלה קצוץ
מיץ מ-1 לימון
חופן כוסברה (או בזיליקום)
מלח

להכנת תערובת הירקות, מערבבים את כל המרכיבים בקערה וצולים על מחבת פסים.
להכנת הגוואקמולי מערבבים את האבוקדו עם כל יתר החומרים.
להכנת הסלסה, מערבבים היטב את כל החומרים.
להרכבת הבוריטו, מורחים כל טורטייה תחילה בגואקמולי, לאחר מכן בשעועית ומניחים מעליהם את הירקות. זולפים מעט סלסה וכורכים לגלילה.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו