ארוחה בסיר אחד: תבשיל תפוחי אדמה, סלק כתום וחומוס

מאת: אלמוג גולד רוטנברג
- מומחית לתזונה ואסטרטגית אכילה, נטורופטית, בעלת תואר שני במדעי ההתנהגות. מטפלת, מנחת קבוצות ומרצה ומחברת רב המכר "תזונה לנשים שיכולות לכתוב ספר על תזונה-המדריך לאכילה מותאמת אישית"
על פי הרפואה הסינית – תפוח האדמה, הסלק והחומוס מסמלים את אלמנט האדמה ותומכים במערכת העיכול ובתחושות כמו קשיי ריכוז, קשב, עודף מחשבות ואף חרדות.
למתכונים נוספים לארוחות בסיר אחד:
מתכון תבשיל תפוחי אדמה, סלק וחומוס
מצרכים:
בצל גדול או שניים קטנים
כף שמן זית
5 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות גסות
3 סלקים כתומים (או 3 קולרבי קלופים וחתוכים לקוביות גסות)
כוס גרגרי חומוס קפואים (או לאחר השרייה של 12 שעות)
2 כפיות תבלין קארי
רבע כוס כוסברה קצוצה (לא חובה)
כף מלח
אופן ההכנה:
מאדים/ מטגנים קל את הבצל בכף שמן זית + כף מים עד להזהבה.
מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה, הסלקים או הקולרבי והחומוס.
מערבבים עם 2 כפיות תבלין קארי + הכוסברה הקצוצה (אם אוהבים) + כוס מים.
מביאים לרתיחה במכסה סגור ואז מנמיכים עד לריכוך.
מוסיפים לקראת הסוף כף מלח.
צרו קשר עם אלמוג גולד רוטנברג



