SmartKish_Fly
LiveWell_Fly

אפשר לאכול מתוק - ולהישאר בריאים!

מאת: עינב בורשטיין - יועצת ומנחה לתזונה טבעית ואורח חיים בריא
זמן קריאה: 4 דקות
אם גם לכם קשה לוותר על משהו מתוק ליד הקפה, אם תמר עבורכם הוא לא תחליף לפינוק מתוק של אחה"צ – אין סיבה שתוותרו על עוגייה טובה ואיכותית (וזה אפילו יכול להיות בריא...)

אפשר לאכול מתוק ולהישאר בריאים! צילום: שני הלוי

DVG_In

מתוק הוא טעם שמלווה אותנו מרגע הלידה, ולמען האמת יש לזה הסבר פיזיולוגי די הגיוני.

חלב אם (או תחליף חלב אם), עם טעמו המתוק, הנעים והעדין, הוא התחנה הראשונה שלנו בעולם הזה.

לא בכדי, הרצון למתוק טבוע בנו ברמה ביולוגית  – מדובר למעשה בצורך הישרדותי אבולוציוני.

ככה זה עובד: בגופנו קיימים קולטנים מיוחדים לזיהוי מתוק, שמסייעים לנו לזהות מזונות עתירי אנרגיה.

מזונות אלו היו קריטיים להישרדות אבות אבותינו, שלא היו יכולים להושיט את ידם לדלת המקרר או למדפי הסופר.

ועכשיו נשאלת השאלה – אם הכמיהה למתוק היא טבעית, אז איפה הבעיה, אם בכלל?!

אם התשוקה למתוק טבעית, אז מה הבעיה בעצם? צילום: pexels

אם התשוקה למתוק טבעית, אז מה הבעיה בעצם? צילום: pexels

אההה… הבעיה היא שאת מקומם של המזונות המתוקים, הבריאים והטבעיים, כמו פירות, תמרים יבשים או אפילו דבש, המספקים לנו את אותה אנרגיה חיונית, תפס באגרסיביות הסוכר הלבן המעובד והמזיק, שהפך להיות אחד הרכיבים המרכזיים בתעשיית המזון וכמובן, איך לא, בקינוחים.

התוצאה היא שבמקום סיפוק אמיתי ובריא לגוף לאותה כמיהה טבעית למתוק, אנו מאביסים את עצמנו בקלוריות ריקות ש:

הפתרונות המתוקים והבריאים – כן, הם קיימים

החדשות הטובות הן שממש לא חייבים לוותר על מתוק!

יש פתרונות מעולים וטעימים לשמור על הבריאות מבלי לוותר על ההנאה שבאכילת מתוק.

קינוחים בריאים מציעים לנו את המתוק שאנחנו כל כך אוהבים, מבלי לגרום נזק לגוף.

כשאנחנו אופים או רוכשים קינוחים הבריאים, חשוב להתייחס לשלושה היבטים: האחד – סוג הדגנים, השני – תחליפי הסוכר הלבן, והשלישי – שומנים בריאים.

אפייה בריאה זה אפשרי. צילום: שרית גופן

אפייה בריאה זה אפשרי. צילום: שרית גופן

למאמרים קודמים בנושא:

אפייה בריאה מדגנים מלאים

חשיבותם של הדגנים המלאים

כחול, לבן, בריא: חברות ישראליות שמייצרות אוכל בריא

דגנים מלאים, הסוד שמרכיב את הקינוחים בריאים

ישנם המון מחקרים התומכים בהוספת דגנים מלאים לתזונה ותרומתם לבריאותנו.

ההבדל בין דגנים לבנים לדגנים מלאים הוא קריטי לבריאות שלנו.

דגנים לבנים הם למעשה סוכר טהור, נטולי סיבים תזונתיים וחומרים מזינים.

דגנים מלאים, לעומתם, שומרים על הערכים התזונתיים שלהם ומסייעים לשמירה על איזון סוכר בדם.

הסיבים שבדגנים המלאים מאטים את תהליך העיכול, מה שמונע קפיצות חדות ברמות הסוכר ומשאיר תחושת שובע לאורך זמן.

בנוסף, דגנים מלאים עשירים בוויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון התורמים לבריאות שלנו: ללב, למערכת העיכול ולאנרגיה.

מאפינס בריאים מקמח כוסמין מלא. צילום: אביגיל

מאפינס בריאים מקמח כוסמין מלא. צילום: אביגיל

תחליפי הסוכר הלבן – נעים להכיר

החיפוש הגובר אחר מתוק בריא הוביל רבים מיצרני המתוקים לוותר על הסוכר הלבן ולהשתמש בממתיקים טבעיים, שאינם מזיקים ואף חלקם מאושרים לצריכה אפילו לחולי סוכרת.

בואו נכיר מקרוב כמה מהם מקרוב:

אגבה

סירופ אגבה מופק מצמח האגבה.

הוא בעל אינדקס גליקמי נמוך יחסית, מה שאומר שהוא אינו מעלה את רמת הסוכר בדם בצורה חדה כמו סוכר לבן.

הוא מתוק מאוד, ולכן מספיק להשתמש בכמויות קטנות ממנו.

עם זאת, כן חשוב לציין שמומלץ לצרוך אותו במתינות מאחר והוא עשיר בפרוקטוז.

מונק פרוט  (Monk Fruit)

ממתיק המופק מפרי הנזיר (Monk Fruit) אשר מקורו בסין, והוא אחד מהממתיקים הבריאים ביותר שקיימים.

הוא נטול קלוריות ואינו משפיע כלל על רמת הסוכר בדם.

עובדה זו הופכת אותו לאידיאלי גם לסוכרתיים או למי שמחפש להימנע מקפיצות סוכר.

בנוסף, הוא טבעי לחלוטין ואינו מעובד בשום צורה כימית.

רסק תפוחים

רסק תפוחים טבעי, כשהוא ללא תוספת סוכר, מוסיף מתיקות טבעית יחד עם סיבים תזונתיים וערכים תזונתיים נוספים (ויטמינים ונוגדי חמצון).

זאת בניגוד לסוכר הלבן שמספק "קלוריות ריקות".

דרך טבעית להמתקה בריאה - רסק תפוחים. צילום: pixabay

דרך טבעית להמתקה בריאה – רסק תפוחים. צילום: pixabay

סוויטנגו  (Sweetango)

סוויטנגו הוא ממתיק טבעי המיוצר משילוב של אריתריטול וסטיביה.

זהו תחליף סוכר עם טעמי לוואי מתונים.

הוא מכיל 0 קלוריות ומומלץ על ידי האגודה לסוכרת.

שומנים בריאים לא משמינים!

בניגוד לתפיסה הרווחת בקרב רבים, שומנים בריאים לא משמינים – דווקא להיפך.

שומנים המצויים במזונות כמו שקדים, אבוקדו, טחינה וקוקוס, שומרים על תחושת שובע ממושכת לאורך זמן וגם מועילים לבריאות הלב והמוח.

מה שאומר שכדאי מאוד לחפש קינוחים שמבוססים לא רק על קמחים המיוצרים מדגנים מלאים, אלא גם מכילים שומנים בריאים כמו קמח שקדים, למשל.

לא פנויים לאפות בעצמכם? יש מי שאופה בשבילכם

דני וגלית - אופים מתוקים בריאים. צילום: עומר סבח

דני וגלית – אופים מתוקים בריאים. צילום: עומר סבח

אם אין לכם זמן (או כישרון) לאפייה בריאה, אבל אתם חייבים משהו מתוק ליד הקפה, אל תתפתו לעוגיות רגילות כי "זה מה שיש".

למרבה המזל, הודות למודעות הגוברת לתזונה בריאה, ניתן למצוא מאפיות בוטיק שיספקו לכם את המתוק המפנק והבריא.

דני וגלית, בעלי מאפייה בריאה ומיוחדת, חוו על בשרם את הצורך במתוק בריא, בעקבות שינוי תזונתי שהם עברו בעצמם.

הרצון לאזן בין התשוקה למתוק לבריאות הובילה אותם לפתח מתכונים  לקינוחים בריאים ולא פחות חשוב, מפנקים וטעימים.

"זה הכי קרוב לזה שאת היית הולכת לבית טבע, קונה את החומרים הכי טובים ומכינה את העוגייה בעצמך", מעיד דני.

כבר 16 שנה שהם מספקים מענה לאנשים המחפשים פתרונות מתוקים, טבעיים ובריאים, עם מאפים טבעוניים המיוצרים מחומרי גלם איכותיים המבוססים על דגנים מלאים – כמו למשל 100% כוסמין מלא.

אני רוצה לקבל עוד פרטים על העוגיות של דני וגלית



    * שדות חובה




    "לאכול את העוגה (או העוגייה) ולהשאיר אותה שלמה" זה כאן!

    המוצרים של דני וגלית מאפשרים לכם לאכול את העוגה (או העוגייה במקרה שלהם) ולהשאיר אותה שלמה, ובהחלט לא תרתי משמע…

    גם אם אתם מקפידים על דיאטה מסוימת – טבעונית, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימות, עתירת חלבון ועוד – תוכלו למצוא שם את מבוקשכם.

    בין המוצרים מסתתרים להם למשל כדורי חלבה קוקוס ואגוזי לוז שהם ההמלצה האישית שלנו.

    מדובר בעוגיות ללא אפיה, ללא גלוטן, ללא סוכר, ללא מוצרי חלב וללא מוצרים מהחי, שמאפשרים לנו ליהנות מקינוח מתוק ללא ייסורי מצפון ב-כ-ל-ל.

    בכדורי החלבה הנפלאים הללו יש גם חלבון אפונה – שהוא חלבון איכותי מהצומח וטחינה מלאה (שומן בריא אמרנו?!).

    כדורי חלבה קוקוס ואגוזי לוז של דני וגלית. צילום: שני הלוי

    כדורי חלבה קוקוס ואגוזי לוז של דני וגלית. צילום: שני הלוי

    "הסיפוק בעשייה שלנו הוא גדול, במיוחד הודות לפידבקים החיוביים שאנחנו מקבלים מאנשים שמעידים שהמוצרים שלנו שינו להם את החיים", מספר לנו דני ומשתף אותנו בהודעה שקיבל לפני מספר ימים מאחת הלקוחות:

    "שנים אני מנסה ומנסה לרדת במשקל", היא כותבת.

    "ניסיתי את כל השיטות בעולם, אך המכשולים  הראשיים שלי היו  ההתמודדות עם הצורך בקינוח או מתוק בסיום ארוחה או סתם לחטוף נשנוש מספק במשך היום", היא משתפת בקושי שרבים חווים.

    "מאז שהכרתי  את דני וגלית הבנתי שמצאתי את השליחים שלי להרזיה בטוחה: 17 קילו בחמישה חודשים.

    מבחר מטורף של מתוקים ומלוחים שעונים על כל הדרישות של כל שיטת הרזיה שהיא.

    אין סיבה לעצור את התהליך, כשמתחשק משהו טעים בפה, יש לאן ליפול!

    נפילה בטוחה, טעימה ובריאה!

    תודה לכם,

    בזכותכם (ללא הגזמה) יצאתי מתסכול מתמשך".

    רוצים לנסות גם את המתוקים הבריאים של דני וגלית?

    המוצרים של דני וגלית הם הוכחה שאפשר לשלב בין הנאה לבריאות, ולהתמודד עם הכמיהה למתוק בדרך שמכבדת את הגוף שלנו.

    אם גם אתם רוצים לגלות מתוק בריא (או מלוח) בלי להתפשר על הטעם או הבריאות שכל כך חשובה לנו, תוכלו לבצע הזמנה ישירות מהאתר, או לחפש את המוצרים במגוון נקודות המכירה ברחבי הארץ המפורטים באתר.

    אני רוצה לקבל עוד פרטים על העוגיות של דני וגלית



      * שדות חובה




      רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו