איך להכין פירות יבשים לבד בבית
אם החלטתם לחגוג את ט"ו בשבט עם פירות יבשים, יש המון סיבות טובות למה לייבש אותם בעצמכם בבית, במקום לרכוש פירות יבשים מוכנים.
תוכלו לקרוא על כך במאמרים הבאים:
לכבוד ט"ו בשבט: איך נחבב את הפירות על הילדים?
איך מייבשים פירות בבית? טוב ששאלתם!
הדליקו את התנור בטמפרטורה הנמוכה ביותר (כ-60 מעלות צלזיוס).
בפעם הראשונה מומלץ לבחור 2 סוגי פרי ולא יותר עד שתלמדו כמה זמן זה לוקח לכל סוג פרי.
אם לפרי אין קליפה – שטפו היטב.
אם יש קליפה – קלפו אותה היטב, שכן קליפה יכולה להפוך למרה בזמן האפייה.
גלענו את הפירות בהתאם.
פרסו את הפירות לעובי דק כדי שייקח להם כמה שפחות זמן להתייבש.
במידה ומדובר במשמשים חצו אותם לחצי.
אם מדובר בדובדבנים או פירות יער ,השאירו אותם שלמים.
יש להכניס לתנור כל סוג פרי בנפרד כי כל אחד מהם יתייבש בזמן אחר.
את הפירות הניחו על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפיה במרחק זה מזה ומשחו אותם במיץ לימון טרי או מיץ לימון מבקבוק.
זה יגרום לפרי לשמור על הצבע כמה שיותר ולא להשחים.
זמן האפייה/ייבוש משתנה מפרי לפרי ויכול לקחת בין שלוש שעות עד שמונה שעות.
זמן הייבוש תלוי בכמות המים שהפרי מכיל, בעובי של פרוסות הפרי שחתכתם ובטמפרטורה הנמוכה ביותר בתנור שלכם.
כאשר הפירות יבשים או מעט שחומים תוכלו לטעום ולהחליט אם הם מוכנים.
כאשר הם מוכנים הוציאו מהתנור וצננו את המגש.
שמרו בכלי אטום.
בתיאבון וחג שמח!