אטריות אורז שחור וקולורבי
אטריות אורז שחור מופקות מקמח של אורז שחור ומתאימות למנות אסייתיות.
כיוון שאינן מכילות גלוטן (המצוי במוצרי קמח חיטה), הן יכולות להוות פתרון נפלא וטעים לבעלי רגישות לגלוטן ולחולי צליאק.
למתכוני בריאות נוספים עם אטריות אורז:
מתכון אטריות אורז שחור וקולורבי
מצרכים ל-4 מנות
1 חבילה (250 גרם) אטריות אורז שחור
2 קולורבי
2 גבעולי בצל ירוק
1 כוס תערובת עשבי תיבול: כוסברה, פטרוזיליה
1 כפית מלח גס
לרוטב:
פיסת ג'ינג'ר (לפי הטעם)
1 כף רוטב סויה
מיץ מלימון שלם
1 כף שמן שומשום
1 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
מבשלים את אטריות האורז השחור לפי הוראות היצרן.
שוטפים היטב את האטריות ומצננים.
קוצצים את הבצל הירוק לעיגולים.
משרים את הפטרוזיליה והכוסברה במים פושרים עם 1 כפית מלח לניקוי יסודי למשך רבע שעה, שוטפים במסננת ומייבשים רבע שעה.
מסירים את קליפת הקולורבי וקוצצים לגפרורים בעזרת קולפן ז'וליין או במעבד מזון עם קוצץ תואם.
מערבבים את אטריות האורז עם הקולורבי, הבצל הירוק ועשבי התיבול.
מגררים את הג'ינג'ר לקערה, מוסיפים את רוטב הסויה, שמן השומשום מיץ לימון והפלפל ומערבבים.
יוצקים מעל האטריות, מערבבים ומגישים.
המתכון לקוח מתוך הספר "חמש עונות במטבח – בישול טבעוני ברוח הזן" של אביטל סבג.
הספר ניתן לקניה ישירה באתר של אביטל סבג ובחנויות סטימצקי, גם בגירסה באנגלית. צילום: מיכל לנרט, עיצוב גרפי: אדי גולדפיין -ביטויים, עריכה:תמר מור סלע.
אביטל סבג באינסטגרם: @avitalsebbag