SmartKish_Fly
LiveWell_Fly

אורז תאילנדי אדום וקערת סלט

מאת: טליה לוין, יועצת בריאות הוליסטית
זמן קריאה: 2 דקות
SmartKish_In

אורז תאילנדי אדום וקערת סלט

בתאילנד אוכלים הכל מטוגן בשמנים לא בריאים – עוף מוקפץ, אורז לבן מטוגן, אטריות מוקפצות, שרימפס מטוגן …. לעומת זאת אני שתתי ואכלתי הרבה קוקוסים טריים (מי קוקוס ו"בשר" הקוקוס), פאפיות, מנגו ולמזלי התגוררתי ליד מסעדה מופלאה עם מזון בריא יותר.

על אף שאני מכירה את האורז התאילנדי האדום מעולם לא בישלתי איתו. אהבתי את המנה הזו שהזמנתי לעיתים תכופות. ארוחה כל כך פשוטה אבל לפעמים אנחנו צריכים להיות מוזכרים בדברים הפשוטים בחיים. 

אורז אדום מאודה עם סלט ירקות גדול וטחינה גולמית (הבאתי איתי טחינה מהארץ)
טיפ: מלכתחילה הכינו כמות אורז גדולה כדי שיהיו שאריות ותוכלו להכין ארוחה נוספת למחרת: הקפיצו את שאריות האורז עם ירקות או הוסיפו את האורז לסלט אחר.

רכיבים:
אורז אדום – השרו 1 כוס אורז במשך הלילה (ההשריה מנטרלת את החומצה הפיטית המונעת ספיגת מינרלים) סננו ובשלו עם 2 כוסות מים

לסלט:
חסה
מלפפון
כרוב אדום
גזר מגורד
עגבנייה – חתוכה לקוביות
זיתים

לרוטב:
שמן זית, לימון סחוט טרי, מלח הימלאיה – מזגו על הסלט וערבבו היטב

הניחו את הסלט בקערה גדולה, את האורז הניחו מעל ומזגו טחינה גולמית בנדיבות.

והנה ארוחה קלה שמתאימה גם לפסח

גם פשוט! גם טעים! גם בריא!

מתכונים בריאים | פורום תזונה בריאה | תוספי מזון | אומגה 3 | אינדקס מחלות | ויטמין C | ספרי בריאות | ויטמינים ומינרלים | הריון ולידה | תזונה ילדים | קוליטיס | מגנזיוםסידן | אינדקס גליקמי | אנרגטיקה של מזונות | יוגה ותזונה | בתי טבע | אינדקס צבעי מאכל | תוספי תזונה | ויטמין B12 | בישול בריא | מתכוני בריאות | תזונה בהריון | שפעת | אורגני | אוכל בריא | ויטמין E | סרטן | ספרי תזונה | סוכרת | סרטוני תזונה בריאה | השמנת יתר | לאכול בריא | חומצות אמיניות | אלרגיות | עצירות | הרשמה לעידכונים | שלשול | ויטמין A | קרוהן | איורוודה -רפואה הודית

 

 

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו