SmartKish_Fly
Liat_Fly

תחת גפנו ותחת תאנתו

מאת: - נטורופתיה, אירידולוגיה, דיקור. התמחות בטיפול במחלות כרוניות וסרטן, ניקוי גוף מרעלים, סדנאות בישול ואפיה בריאים
עונת התאנים כבר כאן, ואנו נהנים מהפרי הנחשב לעשיר בויטמין C, בסידן, אשלגן ובברזל. התאנה נחשבת כמועילה לפריון, מטפלת בבעיות עצירות ועוד
LiveWell_Article

עונת התאנים בתחילתה, ואנו נקדם אותם בשמחה: התאנה נחשבת לפרי עשיר בויטמין C, בסידן, אשלגן ובברזל. פרי זה נחשב מועיל לפריון, מטפל בבעיות עצירות, אוסטאופרוזיס, תמיכה בסרטן, הצטננות, שיעול, חולשה חיסונית ואף יעיל לטיפול בשלבים הראשונים של אבעבועות רוח. לפרי המיוחד הזה תכונות ריפוי רבות, לפניכם כמה מהן:

• ברפואה העממית משתמשים בחלב תאנה טרייה לריכוך יבלות וזירוז החלמת פצעים.

• הרתחת תאנים במים ושתיית המים כל יום במשך חודש מסייעת לטיפול באבנים בכליות.

• חליטת עלי תאנה וגרגורה בפה, תרחיק ריח רע מהפה (הליטוזיס).

• הרמב"ם המליץ על תאנים לחיזוק כח הגברה.

• תאנים מיובשות מועילות לטיפול בעצירות, אנמיה וחולשה גופנית. כדי לטפל בעצירות יש להשרות תאנים מיובשות במים ללילה, ובבוקר לאכול את התאנים ולשתות את המים. שימוש זה של התאנה הוא עקב היותה עשירה בסיבים תזונתיים- בפרי אחד יש כ 20% מסך הסיבים המומלצים ביום: תאנה היא העשירה בסיבים מבין הפירות!

• לטיפול בדלקות עיניים מערבבים כוס מים רותחים עם 10 טיפות חלב תאנים, מספיגים בצמר גפן ומנגבים את העיניים המודלקות.

• לריפוי שיעול, הצטננות ומחלות במערכת העיכול כדאי להכין מהתאנים סירופ: שמים 5 תאנים יבשות בכוס מים רותחים. משהים אותן במים כ-3 ימים. מסננים, ושותים 5 כפות מהמשרה ביום.

• לטיפול בצרידות יש לבשל 6 תאנים וחצי כוס סובין של חיטה יחד עם 6 כוסות מים. לסנן ולשתות 2 כוסות ביום.

• בהיותה עשירה בסידן, התאנה מצוינת למניעה ולטיפול באוסאופרוזיס ולחיזוק הציפורניים.

• התאנה מצטיינת ב-  PH בסיסי ומזרזת פינוי רעלים מהגוף.

• התאנה בעלת ערך גליקמי גבוה (=מעלה את רמת הסוכר בדם מהר) ולכן כדאי לאוכלה עם שקדים או אגוזים שונים כדי להאט את קצב ספיגת הסוכר בדם.
התאנה נמנית עם שבעת המינים שהשתבחה בהם הארץ, ובמקורות היהודים היא נזכרת מספר פעמים:
בספר מלכים ב, פרק כ' פסוק ז': " ויאמר ישעיהו קחו דבלת תאנים ויקחו וישימו על השחין": זאת על מנת לרפא את המלך חזקיהו שחלה בשחין.

במסכת שבת פ"ג: "מי שאחזו בולמוס מאכילין אותו דבש וכל מיני מתיקה. אמר ר` יוחנן: פעם אחזני בולמוס, ורצתי למזרחה של תאנה וקיימתי בעצמי: החכמה תחיה בעליה".המרגלים שחזרו  מהארץ הביאו איתם "מן הרימונים ומן התאנים"
כלומר, כבר מימים עברו נחשבה התאנה למזון מרפא, ולשמחתנו בארץ ישראל שהשתבחה בה היא צומחת באזורים רבים מהצפון לדרום. אמנם עונת התאנים קצרה אך ניתן למצוא תאנים מיובשות לאורך כל השנה (איזה מזל!) ואף ניתן להקפיא תאנים טריות למשך מספר חודשים בכלי אטום.
נקווה שנזכה להגשים את הביטוי "איש תחת גפנו ותחת תאנתו", בפרט לאור הקורות אותנו בימים האחרונים.

 שייק תאנים וחלב שקדים

רכיבים ( 2 מנות):
300 מ"ל חלב שקדים אורגני
4 תאנים טריות חתוכות.
2 תמרים יבשים חתוכים.
2 כפות זרעי צ'יה

אפשריות לגיוון: זרעי וניל מחצי מקל וניל/ 2 כפות שבבי קוקוס/ כפית תחליף קפה (פיני, צ'יקו או במבו) מומס במעט מים רותחים- לקרר לפני הההוספה.
קוביות קרח לפי הטעם.

אופן ההכנה:
מערבלים את כל החומרים יחד בבלנדר, יוצקים לכוס גבוהה ומתפנקים…
ניתן לשים במקפיא מספר דקות לפני ההגשה כדי לקבל מנה קרה יותר המתאימה לימות הקיץ החמים.

 


אפרת נבון כהן, נטורופתית ואירידולוגית

צרו קשר עם אפרת נבון, נטורופתית, מדקרת ואירידיולוגית



    * שדות חובה




    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו