תבשיל תרד ודלעת
חומרים:
2 בצלים חתוכים לרצועות.
3 שיני שום פרוסות דק (או כתושות)
500 גר’ דלעת חתוכה לקוביות בינוניות
1 כוס גרגירי חומוס מבושלים (1/2 כוס גרגירי חומוס = 1 כוס גרגירי חומוס מבושלים)
150 גרם תרד
1 כף כורכום
1 כפית כמון
מעט פלפל אנגלי
1 כפית קינמון
1/2 כף מלח
פלפל שחור
חופן פטרוזיליה קצוצה
1/4 כוס גרעיני דלעת קלויים
אופן ההכנה:
1. לטגן במחבת גדולה ועמוקה (או בסיר) עם מעט שמן זית את הבצל עד שהוא הופך שקוף.
2. להוסיף את השום, הדלעת וגרגירי החומוס ולטגן עוד כמה דקות.
3. לערבב את התבלינים רבע כוס מים חמים ולהוסיף למחבת.
4. לכסות ולאדות במשך 30 דקות או עד שהדלעת רכה (אבל לא מדי).
5. להוסיף את הפטרוזיליה ואת עלי התרד ולכסות ל – 5 דקות.
6. לערבב ולכסות שוב ל –2 דקות.
7. להגיש חם, מומלץ להגיש עם קינואה או עם קוסקוס מלא.
לאתר של ליה שומרון
מתכונים בריאים | פורום תזונה בריאה | תוספי מזון | אומגה 3 | אינדקס מחלות | ויטמין C | ספרי בריאות | ויטמינים ומינרלים | הריון ולידה | תזונה ילדים | קוליטיס | מגנזיום | סידן | אינדקס גליקמי | אנרגטיקה של מזונות | יוגה ותזונה | בתי טבע | אינדקס צבעי מאכל | תוספי תזונה | ויטמין B12 | בישול בריא | מתכוני בריאות | תזונה בהריון | שפעת | אורגני | אוכל בריא | ויטמין E | סרטן | ספרי תזונה | סוכרת | סרטוני תזונה בריאה | השמנת יתר | לאכול בריא | חומצות אמיניות | אלרגיות | עצירות | דף הבית | הרשמה לעידכונים | שלשול | ויטמין A | קרוהן | איורוודה -רפואה הודית |


