ecosupp_FLY

Powered by WP Bannerize

RONY_FLYR

Powered by WP Bannerize

שקשוקה טוניסאית אביבית

מאת: ענת גרינברג
איך יודעים שהגיע האביב? בשווקים אפשר להשיג פול ירוק טרי, אפונה טרייה, סלרי, לפת, גזר, סלקים וצנוניות רעננים, וכמובן שום ישראלי ירוק טרי. אלה הם רק חלק מהירקות הנהדרים המניבים באביב
שקשוקה טבעונית

שקשוקה סטייל טוניס (ענת גרינברג)

מתכון ל-6 סועדים

המרכיבים

1 בצל בינוני פרוס לרצועות
4 שיני שום קצוצות
3 עגבניות חתוכות לקוביות
1 פלפל ירוק בהיר חתוך לקוביות
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
6-8 פרחי כרובית
1 כוס גזר גמדי
1 כוס אפונת גינה
1 כוס פולים ירוקים
1 כף אריסה
1 כוס כוסברה קצוצה
2 כפות שמיר קצוץ
3 כפות שמן זית
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית מלח
1 כפית אריסה

אופן ההכנה

• מחממים את השמן במחבת עמוקה עם מכסה.
• מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים קלות. מוספים את העגבניות ומערבבים.
• מוסיפים את הפלפלים, הכרובית, הפולים, הגזר והאפונה.
• מפזרים על התערובת את הכוסברה, השמיר, האריסה, המלח והפפריקה, מערבבים קלות ומכסים.
• מבשלים כחצי עד 3/4 שעה (במידת הצורך ניתן להוסיף 1/2 כוס מים).
• בסוף הבישול מוסיפים ביצים כמספר הסועדים, מתבלים את החלמונים במלח ופלפל לפי הטעם, ומבשלים כ 5-8 דקות נוספות.

ענת גרינברג, נטורופתית והרבליסטית קלינית

השאירו תגובה: