Bari15_Fly
RUMALYA_Fly

שנה בריאה: הסגולות הבריאותיות והרוחניות בסימני החג

מאת: - נטורופתיה, אירידולוגיה, דיקור. התמחות בטיפול במחלות כרוניות וסרטן, ניקוי גוף מרעלים, סדנאות בישול ואפיה בריאים
ראש השנה הוא הזדמנות להתחלה חדשה וטובה בכל תחום בחיים. שולחן החג עמוס במאכלים בעלי סגולות רוחניות ובריאותיות ואפשר, מותר ומומלץ להוסיף גם כמה ברכות פרטיות, הקשורות לשמו של המאכל
Liat_IN

מעבר לסמליות, לכל מאכל יש שפע של תכונות בריאותיות חשובות:

תפוח: קליפת התפוח עשירה בפקטין, שהינו סיב תזונתי המשפר את היחס בין הכולסטרול הטוב לכולסטרול הרע, מסדיר פעילות מעיים ואנטי סרטני.

בעת אכילת התפוח אפשר לבקש על דבר מסוים בחיינו שיתפח (שק המצוות/חשבון הבנק/בטן שיהיה בה תינוק וכדומה)

۞ לטיפול בכבד שומני יש לאכול תפוח חמוץ ירוק  אחד ביום, רצוי על קיבה ריקה.

 

דבש: הדבש מרפא פצעים, קוטל חיידקים ווירוסים, מרגיע טחורים, מטפל בכיבים במערכת העיכול, מטפל במחלות כבד, מונע מיגרנות, משלשל קל, אנטי דלקתי, מחזק את הלב ואת העיניים. חשוב ביותר לצרוך דבש לא מחומם שכן בתהליך החימום הוא מאבד מערכיו התזונתיים והופך לסוכר פשוט.

בעת אכילת הדבש המתוק אפשר לכוון שגם אם החיים יראו לנו מרים, נאמין שזה לטובה ושזו הדרך לחיים מתוקים יותר אחר כך.

۞ לטיפול בדלקות גרון יש להשרות בצל קטן קצוץ דק ב 3 כפות דבש למשך 3 שעות לפחות. לסנן ולשתות כף מהנוזל כל שעה.

רימון

גרגרי בריאות וטעם – הרימון. צילום: PEXELS

 

רימון: מכיל נוגדי חמצון חזקים ביותר שמאטים תהליכי הזדקנות. בנוסף הוא מפחית כולסטרול, מחזק את הלב, מונע אנמיה, מנקה רעלים, מסייע לדלקות מפרקים, מקל על טחורים, מטפל בשלשול, מסלק תולעים, מטפל באפטות בפה ובדלקות חניכיים ומשפר את בריאות העור והשיער. הרימון נלחם בסרטן- בעיקר סרטן שד וערמונית.

בזמן הנאה מאכילת גרגרי הרימון נוכל לבקש שהטוב שבחיינו יתרבה וחיינו יהיו יפים כצבע גרגרי הרימון.

۞ לטיפול בתולעי מעיים יש להשרות קליפת רימון בכוס מים למשך 24 שעות ולשתות.

דגים: הדגים מכילים חומצת שומן בשם אומגה 3 החיונית לתפקוד תקין של כלי הדם והמוח. כדאי לאכול דגים הגדלים במים עמוקים שמכילים כמות גדולה של אומגה 3: סרדינים, מקרל, סלמון (יש לוודא שלא גודל בבריכה) והליבוט . דג הטונה לא מומלץ בהיותו גדוש בכספית, מתכות כבדות ודיוקסינים.

כשנטעם מראש הדג נבקש לקיים את האימרה "החכם עיניו בראשו" וכך להימנע מטעויות ולחזות את הדרך הכי טובה להלך בה.

 

۞ לטיפול בהפרעות קשב וריכוז יש לאכול 3 מנות דגים בשבוע.

תמר: התמר מכיל ויטמיני C ,B ,A, ברזל, מגנזיום, אבץ, סלניום, סידן, אשלגן וסיבים תזונתיים. התמר מנקה ומטהר את המעיים, משלשל קל, עוצר דימומים, מחזק את מערכת החיסון ומונע אנמיה. התמר תומך במערכת העצבים ובפעילות תקינה של השרירים ובשמירה על ערנות פיזית ונפשית.

באכילת התמר נכוון ל "תם מר"- שיגמרו גורמי המרירות בחיינו.

۞ למצבי היפוגליקמיה (נפילת סוכר עד כדי רעד וסחרחורת)- יש לאכול מיד תמר אחד גדול או שניים קטנים.

דלעת: מכילה ויטמיני C, E, A, אשלגן, ברזל וסיבים תזונתיים. הדלעת מחזקת את הטחול, מחזקת את מערכת החיסון ומערכת הנשימה, מחזקת את שורשי השיער, מונעת יצירת ליחה, מסייעת ביצירת דם ומווסתת את רמת הסוכר בדם.

בעת אכילת הדלעת נחשוב על המילה דעת המסתתרת בתוכה ונבקש להתברך בדעת ובחכמה.

۞לשמירה מפני נזקי השמש יש לאכול דלעת מבושלת או אפויה 3 פעמים בשבוע.

עלי סלק: הסלק מכיל ויטמינים שונים כמו A, B, C, E, K וכן מינרלים כמו ברזל, סידן, מגנזיום ואשלגן (שחשוב לאיזון לחץ הדם). הסלק מונע סרטן, מוריד רמות כולסטרול וטריגליצרידים בדם, מנקה את הדם, מטפל בעצירות ובאנמיה ומונע מחלות לב וכלי דם.

כאשר נטעם מהסלק נכוון שיסתלקו הרגשות השליליים מאיתנו: הכעס, העצב, הקנאה, הטינה וכך יהיה יותר מקום לרגשות חיוביים כמו שמחה, אהבה, קבלה וסליחה.

סלק מסלק? צילום: pixabay

 

۞ לטיפול בעצירות יש לאכול חצי שורש סלק מבושל או טרי על קיבה ריקה ולאיזון סוכרת יש לאכול מעלי הסלק- מבושלים או טריים.

חוץ מהמאכלים המסורתיים אפשר לכוון על כל מאכל שנאכל בסעודת החג לפי שמו. לדוגמה, אם אוכלים ממולאים, כוונו שהשנה תתמלא בברכות טובות, אם אוכלים פטריות, כוונו שהשנה תיפטרו מכל מי שעושה לכם רע, אם אוכלים קינואה, כוונו שהשנה לא תצטרכו לקנא באף אחד, אם אוכלים חצילים תכוונו שהשנה תחלצו מכל מצוקה שתתרגש לבוא ועוד כיד הדמיון השורה עליכם

מאחלת לכם שנה טובה, מתוקה, מזינה, טעימה ונעימה!

אפרת נבון היא אחת מהמציגים בכנס אוכלים בריא 11 שייערך בנובמבר. היא תעביר את סדנת אמנות הכנת השייק הירוק וסודות הסופר פודס.

צרו קשר עם אפרת נבון, נטורופתית, מדקרת ואירידיולוגית



    * שדות חובה




    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו